Sport

2015.06.27. 17:46

Nagyon sűrű a programja a három kiváló pécsi párbajtőrözőnek

Nincs pihenő, izgalmas nyár előtt áll a PTE-PEAC vívószakosztályának három válogatott párbajtőrözője, Tóth Gergely, Berta Dániel és Peterdi András – de így van ez jól.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

 

A 17 éves Tóth három héten át segíti a moszkvai felnőtt-­világbajnokságra készülő válogatott felkészülését, ami nagy lehetőség a számára. A Tatán eltöltendő időszak minden bizonnyal komoly szakmai tapasztalatok megszerzésével jár majd, s ezek felhasználása is hozzásegítheti ahhoz, hogy a szeptemberben induló új idényben a lehető legjobban szerepeljen a juniorversenyeken.

A felnőttválogatottban pedig ott lesz két klubtársa, Berta Dániel és Peterdi András is. Előbbi a bakui Európai Játékok résztvevője, s nagyon bízott a jó szereplésben – végül egyéniben a legjobb tizenhat között búcsúzott, de csapatban még van lehetősége a javításra. Sokáig nem morfondírozhat majd azon, hogy mi történt Azerbajdzsánban, mert a hazaérkezése után egy nappal már indul is Dél-Koreába az Universiadéra.

Ezen a viadalon pedig ott lesz neki „támaszként” klub- és egyetemi társa, Peterdi András.

– Péntek reggel megkezdtük az utolsó felkészülési szakaszt a felnőtt-világbajnokságra a tatai edzőtáborban – mondta Peterdi. – Jó az időzítés, mivel ez remek alkalom, hogy formába lendüljek az Universiadéra. Így nemcsak a csapatnak segítek a felkészülésben, hanem magamat is jobban motiválom. Nagyon örülök, hogy Dél-Koreában, az egyetemi hallgatók világversenyén a négytagú magyar párbajtőrcsapatban ketten is szerepelünk Pécsről, bízom benne, hogy jó eredményekkel öregbíthetjük – és ezzel viszonozhatjuk az eddigi támogatást – egyetemünk, a PTE, klubunk, a PTE-PEAC, valamint hazánk hírnevét.

Danka Sándor vezetőedző tanítványaira tehát minden tekintetben izgalmas idényzárás vár, amely szinte azonnal folytatódik az augusztus végi szezonfelkészítő edzésekkel.

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!