Kék hírek, bulvár

2015.06.29. 17:16

Magával rántotta az idős pécsi nőt a busz, combnyaktörést szenvedett

Egy idős asszony szenvedett balesetet múlt kedden a Tüke Busz egyik járatán. Éppen kapaszkodott fel a lépcsőn, amikor az ajtó bezárult, karja és lába beszorult. Ekkor a busz még el is indult, majd a nő az ajtók közül az úttestre esett. Az asszony családja szerint több mulasztás is történt.

Gűth Ervin (Dunántúli Napló)

Egy múlt keddi (június 23.) buszos baleset szemtanúit keresi az érintett idős hölgy családja. A 74 éves asszony egy orvosi vizsgálatot követően szállt volna fel a Lánc utcai buszmegállóban egy 2-es, Uránváros felé közlekedő helyijáratra. Az áldozat lányának elmondása szerint a régi típusú csuklós busz sofőrje nem várta meg, míg az idős hölgy felszáll a buszra. Az asszony már jobb kezével kapaszkodott, jobb lába az első lépcsőn volt, amikor megszólalt a csengő és becsukódott az ajtó, beszorítva egyik karját és lábát. A busz ekkor elindult, az idős hölgy kiszabadította magát,  és az úttestre esett. Csak a többi utas kiabálására állt meg a jármű, majd az ajtót is kinyitotta a sofőr és az utasok közül ketten segítettek az idős hölgynek. A mentő negyed órával később érkezett meg. A hozzátartozók szerint sem a busz sofőrje, sem a mentősök, de az ügyeletes kórház sem hívta a rendőrséget.

Még aznap megműtötték combnyaktöréssel.

A család érdeklődésére a mentősök és a kórház is arra hivatkozott, hogy nem volt egyértelmű az eset, ezért nem kértek helyszínelést a rendőrségtől, ugyanakkor jegyzőkönyvek készültek. Ezekhez a keddi napon fog hozzájutni a család.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a mentőszolgálatot, ahol a hétfői napon nem tudtak érdemben nyilatkozni a konkrét esetről.

A Tüke Buszt is megkerestük, ahol elismerték, hogy tudnak az esetről, mivel az autóbuszvezető jelezte a balesetet, és a hölgy egyik hozzátartozója e-mailben is megkereste társaságot. A cég érdeklődésünkre elmondta, hogy a busz sofőrje jelentőlapot írt, de a jegyzőkönyv még nem készült el, így annak tartalmáról sem tudtak tájékoztatást adni. De a jegyzőkönyvhöz az érintettel is felveszik majd a kapcsolatot. Az idős hölgyet, vagy családját az elmúlt egy hétben nem keresték a Tüke Busztól.

Akik információval rendelkeznek a baleset körülményeiről, szemtanúi voltak az esetnek, azok a szerkesztőség elérhetőségein keresztül vehetik fel a kapcsolatot az érintettekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!