Kék hírek, bulvár

2015.06.29. 19:13

Gyermekeket szállító busz ütközött kamionnal az M6-os közelében

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a sofőrje annak a busznak, amely az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjában ütközött össze egy üveggyapot tekercseket szállító, szerb rendszámú kamionnal.

forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A katasztrófavédelem megyei műveletirányító központjába fél hétkor érkezett a segélyhívás, amely alapján Mohácsról, Véméndről és Pécsről riasztottak tűzoltókat a balesethez. Az elsődleges feladat a beszorult sofőr mentése volt, akit a tűzoltóknak mintegy félórás munkát követően, feszítő-vágó berendezés segítségével sikerült kiemelni a roncsok közül. A mentés ideje alatt, a mentőszolgálat munkatársai folyamatosan figyelték a sérült állapotát, akit mentőhelikopter vitt kórházba.

Az autóbuszon huszonnyolc gyermek és két kísérő felnőtt utazott, ők mindannyian Liptódon táboroztak. Épp Mohácsról tartottak vissza a szálláshelyükre, mikor a baleset történt. A tűzoltók kiérkezéséig mindannyian elhagyták a járművet. Az ütközés során négy gyermek és egy felnőtt könnyű sérüléseket szenvedett.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] fotók: Katasztrófavédelem
[/caption]

A gyermeket elszállító mentesítő buszjárat rövid időn belül megérkezett a baleset helyszínére. A tűzoltók felsegítették a diákokat a járműre, majd a csomagok átpakolásáról is gondoskodtak.

A beavatkozók példaértékű magatartásként értékelték annak a magyar kamionsofőrnek a tettét, aki az elsők között látta meg a balesetet, és járművével keresztülfordulva, azonnal elzárta az 57-es főutat a Pécs felől érkező járművek elől, biztosítva ezáltal a mentőerők zavartalan közlekedését és munkáját.

Pont egy hete történt egy másik súlyos buszaleset Baranyában. Akkor egy busz rohant árokba Királyegyházánál, 23-an megsérültek, ketten súlyosan. A balesetet feltehetően a sofőr rosszulléte okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!