Sport

2015.07.01. 18:28

Az szövetség a klubokra bízza a szurkolói kártya használatát

A Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a 2015/2016-os bajnoki évadtól kezdve nem lesz kötelező a szurkolói kártya használata, minden egyes klub saját maga döntheti el, hogy alkalmazza-e, vagy sem. Egyúttal azt is jelezte a szövetség, hogy a válogatott meccsek szervezőjeként nem teszi kötelezővé a kártya használatát.

Szakács M.

– A javuló infrastrukturális háttér, a gazdaságilag és szakmailag megerősödött környezet, az új támogatási rendszer és a rend terén tapasztalt látványos változások arról győztek meg minket, hogy ebben az új helyzetben átgondolhatjuk eddigi álláspontunkat a szurkolói kártya kötelező használatról – mondta el a döntés kapcsán Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. – A bizalom jeleként és a futballban szereplők nagyobb felelősségvállalása mellett szabályrendszerünkben a korábbi kötelezettséget lehetőséggé alakítjuk át.

A szövetség elképzelése szerint az augusztusban rajtoló szezon végén, azaz jövő ilyenkor újra elemzi majd a helyzetet, és ha a klubok, a szurkolók is rászolgálnak a bizalomra, akkor a továbbiakban is megmaradhat majd a klubok hatáskörében a döntés, hogy kívánják-e alkalmazni a kártyás rendszert, vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!