Sport

2015.07.03. 10:03

Továbbra is Kulcsár tartja az edzéseket a PMFC-nél

Sajnos csütörtökön sem voltak többen, csak tizenketten. Mondjuk, ha képesek olyan csodás, emberfeletti tettekre, mint a Piszkos tizenkettő című amerikai háborús filmben szereplő maroknyi csapat, akkor talán még lehet is valami a PMFC-ből a soron következő szezonban.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

– Az utolsó pillanatban vagyunk – mondta Kulcsár Árpád, aki a piros-feketék edzéseit vezeti. Kicsit gonoszkodva megjegyezhettük volna neki, hogy a tizenkét fős létszámnál legalább nem kell olyan sokfelé figyelnie... – Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy csúszásban vagyunk, de nem csak az első csapatot, hanem az utánpótlást illetően is. Előbbinek ugyebár nagyon fontos lenne már az első évben felkerülnie, a másodosztály már mégiscsak profi szintet jelentene, ami kellő vonzerő lehet a fiatalok számára. Az utánpótlást pedig egy év múlva minősíteni fogják, s bizony a folytatásban azok járnak majd a legjobban, akik a legmagasabb kategóriába tartoznak.

A felnőtteknél, tizenkét játékos esetén természetesen csapatépítésről, taktikáról nem lehet szó – ráadásul még azt sem lehet tudni, hogy a manapság a pécsi pálya zöld gyepét koptatók közül ki marad egyáltalán a PMFC-ben.

– Azt mondtam a srácoknak, hogy a most elvégzett munka biztosan csak a javukra válik, sodorja őket bárhová is az élet – fogalmazott Kulcsár, akinek még egy évig élő szerződése van a PMFC-nél, tehát ezért is dolgozik most ezzel a társasággal. – Meg azért is, mert egész egyszerűen életben kell tartani ezt a felnőtt csapatot.
És persze mielőbb fel kell duzzasztani a létszámot! Győri János ügyvezető igazgató ezzel kapcsolatban elmondta, folyamatosan tárgyalnak, de való igaz, nincsenek könnyű helyzetben.

– Felvettük a kapcsolatot több élvonalbeli és másodosztályú klubbal is, akiktől esetleg tudunk játékosokat szerződtetni – mondta Győri János. – Ám azt is látni kell, hogy az sem megoldás, ha húsz helyről jön a húsz futballista, így egész egyszerűen nem lehet csapatot kialakítani. Összefogásra lenne szükség a PMFC, a Kozármisleny és a Szentlőrinc között, egy olyan együttműködésre, amellyel egymást segíthetnénk. A régió futballja nagyon rosszul járt ezen a nyáron, a PMFC az NB III.-ba került, a Kozármisleny pedig nem jutott fel – ebből a helyzetből csak akkor tudunk előre lépni, ha támogatjuk egymást.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!