Közélet

2015.07.14. 15:39

Ismét nekimennek a szúnyogoknak Pécsen

A Katasztrófavédelem megbízásából most csütörtökön és pénteken légi-kémiai szúnyoggyérítésre kerül sor.

forrás: Biokom

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megrendelése alapján – a BIOKOM Nonprofit Kft. koordinálásával – repülőgépes szúnyoggyérítés lesz Pécs város területén július 16-án (csütörtökön), és július 17-én (pénteken) 19 és 21 óra között. A munkálatok során azon lakott területeken lesz permetezés, ahol legutóbb nem került sor földi-kémiai (melegködös) védekezésre. Amennyiben csapadékos, szeles időjárás lesz ezeken a napokon, és a gyérítést el kell halasztani, akkor erre a rákövetkező első olyan napon kerül sor, amikor az időjárás is megengedi. A tevékenységet K-Othrin ULV nevű anyaggal végzik, amely a méhekre mérsékelten veszélyes. Kérjük a méhészeket, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg!

A permetezőszer más élőlényekre és az emberre ártalmatlan. A közterületi használatra engedélyezett szer 10-50 méteres magasságból szórva, parányi cseppekre porlasztva, felhígítva nem jelent veszélyt a lakosságra – ez a módszer az éppen levegőben repülő szúnyogok ellen hatásos. Ennek megfelelően választották a szakemberek azt a 19 és 21 óra közötti idősávot a gyérítésre, amikor a szúnyogok legnagyobb része a levegőben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!