Gazdaság

2015.07.20. 10:36

A Királyegyházi Cementgyár is az átalakulás nyertese

A LafargeHolcim a múlt héten jelentette be új csoportjának elindítását, egyúttal a jövőre vonatkozó célkitűzéseinek kulcselemeit is közzétette. Ebben a globális folyamatban a Királyegyházi Cementgyár is fontos szerephez jut.

BAMA

A LAFARGE és a Holcim egyesülésének sikeres végrehajtását, valamint az új LafargeHolcim-részvények Zürichben és Párizsban történő jegyzését követően az új csoport mostantól azon dolgozik, hogy létrehozza az építőanyag-ipar legjobban teljesítő vállalatát. Ennek érdekében öt fókuszterületet jelölt ki a cég vezetése, amik a szinergiák, a tőkeelosztás, a kereskedelmi átalakulás, az integráció, valamint az egészség- és munkavédelem fogalmai köré csoportosulnak. Ezenkívül a működési modell az országok, régiók és csoportfunkciók egyértelmű felelősségével folytatódik.

A vállalat stratégiai átalakulást indít el, amely során a LAFARGE és a Holcim legjobb értékeire alapoz. A szinergiáknál megcélzott 1,4 milliárd euró értéket három éven belül érné el. A tőkeelosztásban következetességre és a tőkeberuházások csökkentésére törekszik. A kereskedelmi átalakulás során innovatív termékekkel és megoldásokkal különbözteti meg magát versenytársaitól. Az integráció segítségével egységes új csoport és kultúra megteremtésére törekszik. Az egészség- és munkavédelmet helyezi a szervezet középpontjába.

A LafargeHolcim egy új működési modellre épül, amely a helyi ügyfelek kiszolgálására összpontosul. Ráadásul mindeközben a csoport méretét, hatását és képességeit globális szinten hasznosítják. Ez a modell önálló felelősséggel rendelkező országokat, regionális vezetési szinteket és szaktudásra alapozó csoportfunkciókat egyesít.

A LafargeHolcim 90 országban van jelen, és kiemelkedő a cement, az adalékanyagok és a beton gyártásában, így világvezető az építőanyag-iparban. A csoport világszerte 115 ezer munkavállalót foglalkoztat, együttes nettó forgalma pedig 33 milliárd svájci frank (27 milliárd euró) volt 2014-ben. A LafargeHolcim az iparágban példaértékű a kutatás és fejlesztés területén, mely tevékenységének célja, hogy az otthoni munkálatoktól a legnagyobb és legkomplexebb építkezésekig minden téren egyedi termékeket, innovatív szolgáltatásokat és átfogó építőipari megoldásokat tudjon kínálni. Elkötelezett az iránt, hogy fenntartható megoldásokkal segítse a jobb épületek, infrastruktúrák létrehozását, és hozzájáruljon a magasabb életminőséghez, így a csoport a legjobb pozícióban van ahhoz, hogy megfeleljen a növekvő urbanizáció kihívásainak.

A LAFARGE eddigi eredményei Magyarországon

A LAFARGE 2011 júliusában kezdte meg tevékenységét Magyarországon, és rövid idő alatt az építőipar számára az egyik meghatározó cementgyártóvá vált egyedi megoldásainak köszönhetően. A cég érdekeltségi körébe egy cementgyár tartozik Királyegyházán, amely 130 főt foglalkoztat. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. célja, hogy a partnerek és végfelhasználók igényeinek megfelelő, teljes körű kiszolgálását innovatív, kitűnő cementtermékekkel érje el – legyen szó ömlesztett vagy zsákos formában értékesített termékekről.

A hatékony és fenntartható ipari folyamatok kialakítása során a vállalat mindvégig kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére, miközben a természeti erőforrások megőrzését és a helyi közösségekkel való együttműködést is folyamatosan hangsúlyosan kezeli. A cég legfontosabb értékei közé sorolható, hogy fontosnak tartja munkavállalói, partnerei egészségét és biztonságát. Ugyanilyen kiemelten fontos tényező, hogy a gyártási folyamatok a környezet megóvása és a fenntarthatóság jegyében zajlanak. A cég törekvései között szerepel a körkörös gazdaság építése, ahol az újrahasznosítás válik normává. Szintén fontos célkitűzés, hogy a világvezető cég nemzetközi tapasztalatára alapozva a hazai és nemzetközi igények maximális kiszolgálását a piaci elvárásoknak megfelelő magyar termékekkel érje el. Miközben mindvégig elkötelezett marad a környezetvédelem és a helyi közösségek tisztelete mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!