Sport

2015.07.20. 17:58

Egy Király utcai épület is Matyi Dezsőé lehet

Amióta a megegyezés megszületett a város és Matyi Dezső között, mindenki azt találgatta, vajon melyik ingatlant kapja majd meg a PMFC-től távozó üzletember. Kiderült, a Király utca 7. alatti épületről van szó (amelyben a Cafe Frei működik), s a Jogi és Ügyrendi Bizottság elfogadott előterjesztéséből arra is fény derült, hogy a pénzbeli vételár is alaposan megnőtt.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Korábban közgyűlési határozat született arról, hogy Matyi Dezsőtől, a PMFC tulajdonosától bruttó 300 millió forintért veheti meg a város a klubot a hozzá tartozó létesítményekkel, utánpótlással, akadémiával, licenccel – vagyis szőröstül-bőröstül. Páva Zsolt polgármester akkor lapunknak úgy fogalmazott, hogy ebből ötvenmilliót kell szinte rögtön, további ötvenet pedig az év végéig kifizetniük, a hiányzó kétszázat pedig külső támogató, szponzor segítségével próbálják meg behozni. „Mindez tehát azt jelenti, hogy a város összesen százmillió forinttal tudja támogatni ezt a projektet” – nyilatkozta akkor a Dunántúli Naplónak Páva Zsolt.

Azóta azonban eltelt több mint fél hónap, s úgy tűnik, Matyi Dezső kellemetlen tárgyalópartnernek bizonyult. Az ár ugyanis változott, derült ki a Jogi és Ügyrendi Bizottság hétfő délelőtt elfogadott előterjesztéséből: eszerint az összeget „a tárgyalásokat követően 300 millió Ft + ÁFA összegre szükséges pontosítani”. Gyors számolás után pillanatok alatt kiderül, hogy ez pontosan 81 millióval növeli meg a kiadást, vagyis a vége bruttó 381 millió forint.

És ezzel még nincs vége, Matyi Dezső ugyanis nem csak ezt a csinos összeget kapja majd meg (nyilván csak akkor, ha a közgyűlés is rábólint), hanem még egy belvárosi ingatlant is. A bizottsági előterjesztésből az is kiderült, hogy pontosan melyiket: a jelenleg a Pécs Holding Zrt. tulajdonában lévő, Király utca 7. szám alatti házat, amelynek alsó részében a Cafe Frei a bérlő, fent két darab lakás található, alul pince- és raktárhelyiség lett kialakítva (a szintén itt működő fordítóirodának otthon adó helyiség magántulajdonban van, így az üzlet részét nem képezheti). Miután az épület frekventált helyen van, a belváros szívében, a Széchenyi és a Színház tér között, közvetlenül a Hotel Palatinus mellett, a nyomott pécsi ingatlanárak mellett is nyilván nem keveset ér – a lapunk által megkérdezett ingatlanbecslő szerint a napi becsértéke 50 millió forint körül mozoghat.

A Pécs Holding Zrt. számára egyébként kifejezetten „foghúzós” ez az üzlet, ugyanis emiatt olyan ingatlant veszít, amely nem kiadó, nem eladó, vagyis jelen pillanatban is bevételt termel. További érdekesség, hogy Matyi Dezső számára egyáltalán nem ismeretlen az épület, hiszen annakidején bérlő volt a Király utca 7. szám alatt, itt működött a Betűdzsungel nevű könyvesboltja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!