Sport

2015.07.28. 17:13

Sietnie kell a PMFC-nek

Van már csapat, kérdezik lépten-nyomon a PMFC szurkolói, amire csak azt lehet válaszolni, hogy egyelőre sehol semmi – illetve, alakul valami. Néhány nap alatt kell összerántani egy ütőképes brigádot, igazolni ugyanis csak pénteken éjfélig lehet. Az utóbbi néhány évben a piros-feketéknél játszókból össze lehetne rakni egy jó együttest, mezt húzhatna Pest Krisztián, Kulcsár Árpád, Dienes András, Márton Gábor...

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Pénteken megtartotta első edzését a PMFC új szakmai stábja, s Márton Gábor irányításával volt tréning szombaton és hétfőn is. Azzal tehát nincs baj, hogy ne lenne meló, azzal már sokkal inkább, hogy játékos alig akad – pedig a bajnokság nem fog várni, augusztus 16-án megkezdődik, az átigazolási időszak pedig most pénteken éjfélkor lezárul.

Az első edzőmeccs

Szerdán este a Geresdlakot fogadja a PMFC a Stadion utcában.

Márton Gábor vezetésével pénteken megkezdődtek az edzések a Stadion utcában. Az új szakmai stáb elkezdte kialakítani a 2015/16-os szezon keretét, a következő napokban várhatóan folyamatosan érkeznek próbajátékosok a PMFC-hez.

Szerda este 19:00 órától pedig lejátsszák első edzőmérkőzésünket is. A belépés díjtalan. A találkozót várhatóan a stadionban rendezik meg, a meccs megtekintéséhez a Szigeti út felől nyíló északi (A-F) szektorokat foglalhatják el a szurkolók.

A szurkolók persze olyanok, hogy ebben a lehetetlen helyzetben különféle, nem is olyan lehetetlen ötletekkel állnak elő. Egy teljesen ismeretlen futballistákból álló csapat helyett a PMFC-ért szorítók természetesen sokkal jobban örülnének egy olyan társaságnak, amely lehet, hogy nem lenne fiatal és fürge, de senkinek nem kellene bemutatni a tagjait, s még tudnának is valamit alkotni a pályán. A teljesség igénye nélkül az utóbbi napokban hallottuk, hogy Hergenrőder Tamás visszajöhetne csatárnak Szederkényből (nem járnának vele rosszul), játszhatna Pest Krisztián, Kulcsár Árpád, Dienes András, beállhatna a klubházban dolgozó Győri János és Halász Gábor, megmutathatnák az utánpótlásedzők is, hogy mit tudnak, sőt, olyan is akadt, aki megkérdezte, Márton Gábor játékos-edző lesz-e. Lehetne, néhány forintos labda még biztosan benne van a lábában...

S ha ne adj Isten tényleg összeállna egy ilyen brigád, ha bajnoki címet nem is, egyvalamit garantálni lehetne: nagy sikere lenne a pécsi szurkolók körében!

Négy-ötszáz forintot szoktak elkérni

A pécsi szurkolók nagy része – remélhetőleg – a történtek ellenére sem mondott le arról, hogy kijárjon a PMFC bajnokijaira. Többen érdeklődtek már tőlünk aziránt, hogy mennyiért lehet majd bejutni a meccsekre: hivatalos információ ezzel kapcsolatban még nincs, hiába kérdeztük meg a klub illetékeseit. Ugyanakkor ha a megye I.-es pályákon megszokottakból indulunk ki, akkor 400-500 forintos belépőre lehet számítani, általában ennyit kérnek ugyanis – a PEAC a kakukktojás, ott ingyen lehet meccset nézni.

A drukkerek számára a legideálisabb nyilván utóbbi lenne. Ötletekben egyébként nincs hiány: van, aki becsületkasszát állítana fel, más amondó, legyen ingyenes a belépés, s egy kis marketinggel érjék el, hogy megye I.-es nézőcsúcsot döntsenek. Mert a lényeg most is az, hogy sokan legyenek a lelátón.

Vissza a rendes kerékvágásba

Az „újraélesztés” után lassan tér vissza az élet a PMFC-be, de már látszik, hogy beindult a gépezet. A stadion pályáin és Kovácstelepen is vannak edzések, remélhetőleg minél előbb minden csapatnál elérik az üzemi hőfokot.

Edzésbe álltak már az U19-esek is, akikkel Lőrinc Antal foglalkozik. Győri Jánostól megtudtuk, hogy a korábban a PMFC-ben is futballozó, majd ugyanitt másodedzőként is dolgozó, legutóbb a Szentlőrinc NB III.-as csapatát irányító szakemberrel megegyeztek, de aláírt szerződése még nincs. Váltás lesz az U17-esek kispadján is, Kósa Sándor ugyanis a PVSK-hoz igazolt – a gyerekek és a szülők nagy bánatára.

– A munka elkezdődött, Kulcsár Árpáddal, az akadémia szakmai vezetőjével közösen folyamatosan tárgyalunk, egyeztetünk játékosokkal, edzőkkel – tette hozzá Győri János.

Szerdán este a Geresdlakot fogadja a PMFC a Stadion utcában.

Márton Gábor vezetésével pénteken megkezdődtek az edzések a Stadion utcában. Az új szakmai stáb elkezdte kialakítani a 2015/16-os szezon keretét, a következő napokban várhatóan folyamatosan érkeznek próbajátékosok a PMFC-hez.

Szerda este 19:00 órától pedig lejátsszák első edzőmérkőzésünket is. A belépés díjtalan. A találkozót várhatóan a stadionban rendezik meg, a meccs megtekintéséhez a Szigeti út felől nyíló északi (A-F) szektorokat foglalhatják el a szurkolók. -->

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!