Sport

2015.08.06. 18:29

Finom koktél helyett kemény edzés

Egy év jászberényi kitérő után tért vissza a PVSK-Pannonpower csapatához Csabay Ádám, aki már hetek óta kemény edzéseket nyom a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Akkor most egy pillanatra mindenki képzelje el, hogy milyen meleg lehet egy sportcsarnokban, ha odakinn 34 fokot mutat a hőmérő... Nos, pontosan olyan volt tegnap délelőtt is, amikor Csabay Ádámmal beszélgettünk. Ő éppen befejezett egy közel hatvanperces egy-egyezést Bíró Olivérrel – gonoszabbik énünk azt is mondhatná, hogy azért küzdöttek meg, hogy melyikük legyen a kezdő játékos a következő szezonban.

– Szerintem Olivér lesz az – mondta egészen őszintén a mellénk lehuppanó Csabay Ádám. – Ugyanis még nem vagyok százszázalékos: novemberben sérültem meg, azután már nem is játszottam abban a szezonban. Most már egyre jobb a lábam, a célom az, hogy szeptemberre minden stimmeljen. Az azonban biztos, hogy iszonyú kemény lesz az addig tartó időszak.

Ebben egy percig sem kételkedünk, ám azt azért megjegyeztük a kosarasnak, hogy ilyentájt inkább pihenni szoktak a játékosok, mondjuk, egy medence partján, finom koktélokat kortyolgatva, s ahogy mondani szokás, fejben készülve a következő szezonra. Ehhez képest ő itt egy-egyezik...

– Erre viccesen azt is mondhatnám, hogy eleget pihentem én, novembertől eddig. Az igazság azonban az, hogy én is érzem, lemaradásban vagyok. Magamnak akarok bizonyítani, meg persze a pécsieknek, akik többször is kerestek, hogy visszajönnék-e esetleg, szóval bíztak bennem. De amúgy én is nagyon szerettem volna visszatérni, úgyhogy örülök, hogy ez a két szándék találkozott.

Való igaz, Csabay Ádámnak nem kell majd az első hivatalos edzésen körbejárni és bemutatkozni: a kosarasok nagy többségével éveken keresztül együtt játszott a PVSK-ban. A jászberényi kitérőt azért nem érzi ballépésnek.

– Jászberényben egy nagyon jó közösség alakult ki, kicsit hasonlított is a pécsihez: az edzéseken, meccseken kívül is összejártunk, barátok lettünk. Jól éreztem magam ott, de mégis úgy gondoltam, váltanom kell, mert többre vágyom. Talán pont arra, amit itt, a PVSK-nál megkaptam, játékpercben, bizalomban. Úgyhogy amikor a szezon végén lejárt a szerződésem, nem sokáig gondolkodtam, elfogadtam a pécsiek ajánlatát. Bízom abban, hogy jól döntöttem, s a szurkolók majd ugyanazt a Csabay Ádámot látják a pályán, akit már megismertek.

A szurkolók valóban megismertek már egy Csabay Ádámot – s mindegyikük a gyilkos hármasait, illetve azoknak hiányát emlegette az előző szezonban. Volt, aki ki úgy emlékezett, meccsenként ötöt-hatot is bedobott a fiatal kosaras.

– Én már akkor is elégedett leszek, ha a mérkőzésenkénti három-négy meglesz. És szerintem a szurkolók is – árulta el lapunknak a játékos.

Fiatal center érkezik Kecskemétről

Újabb fiatal játékos kötelezte el magát a PVSK-hoz: Kővágó-Laska Márk Kecskeméten pattogtatott az elmúlt szezonban, ám mivel iskolai tanulmányait Pécsett folytatja, logikus döntésnek tűnik a részéről, hogy a baranyai gárdához szerződik. A tizenkilenc éves kosaras 207 centiméter magas, ebből már sejthető, hogy ötös poszton, azaz klasszikus centerként játszik. Az előző szezonban sok lehetőséget nem kapott Kecskeméten: mindössze két meccsen lépett pályára az élvonalban, összesen négy percet játszott.

Nagyon úgy fest, hogy a fiatalok frontján erős lesz a PVSK a következő szezonban: korábban már megírtuk, hogy a 2015/16-os bajnokságban pécsi színekben lép majd pályára Antóni Csanád (ő Paksról tette át a székhelyét ide) és Popgyákunik Balázs (aki a szombathelyieket hagyta ott).

Sok lesz a felkészülési mérkőzés

Ugyan a bajnoki rajtig még jó sokat kell aludni, azért arról nincsen szó, hogy meccsek nélkül peregnének le addig a napok. A pécsi csapat sok mérkőzést játszik még október elsejéig, úgyhogy aki kíváncsi a gárdára, több felkészülési találkozón is megnézheti a fiúkat. Az első három mérkőzését idegenben játssza le a csapat (augusztus 28-án Pakson, szeptember 2-án Eszéken, 5-én pedig Kecskeméten lépnek pályára a fekete-fehérek), a Lauber Dezső Sportcsarnokban szeptember 8-án a Paks ellen debütál a gárda. Szeptember 11–12-én lesz az immár komoly hagyományokkal bíró PVSK-kupa, három nappal később a Kecskemétet fogadják a baranyaiak. Két időpont van még beírva a pécsiek naptárába: szeptember 18–19-én Kaposváron, egy héttel később pedig Pakson lesz egy-egy kétnapos torna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!