Közélet

2015.08.19. 10:56

Határozatot fogadott el a baranyai közgyűlés a martonfai menekülttáborról

A Fidesz-MSZP közös javaslata nem ellenzi a martonfai tervet, de garanciát kér a biztonságra. A Jobbik elutasított javaslata ennél keményebb volt.

bama.hu

A Baranya Megyei Közgyűlés rendkívüli közgyűlést hívott össze a Jobbik, az MSZP és az LMP kezdeményezére a Martonfára tervezett menekülttábor ügyében. Hosszas vita után két határozati javaslatról szavaztak a képviselők.

A Fidesz-MSZP közös javaslata, konkrétan ugyan nem mondja ki, de lényegében magában foglalja, hogy elfogadja, a Martonfára tervezett menekülttábor létesítését. Ennek kapcsán ugyanakkor azt kéri, hogy az teljes folyamatba vonják be a baranyai önkormányzati és országgyűlési képviselőket, valamint hogy gondoskodjanak a baranyai falvak biztonságáról: vizsgálják meg a kamerarendszer kiterjesztésének lehetőségét, erősítsék meg a rendőrséget és a polgárőrséget. Ezt a javaslatot egyhangúlag megszavazta a közgyűlés.

A Jobbik keményebb feltételeket szabó javaslatát ugyanakkor nem szavazták meg, az előterjesztés két igent kapott (feltehetően a jobbikos képviselőkét). Ez a határozat azt mondta volna ki, hogy ne létesítsenek tábort sehol Baranyában, és hosszabbítsák meg szerb határra épülő ideiglenes határzárat a baranyai szárazföldi határszakaszra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!