Közélet

2015.08.21. 11:06

Buszozás: belógó ágak veszélyeztetnek

Fák belógó ágai veszélyeztetik a buszos közlekedést Pécsett, több megállóban is.

Babos A.

Információnkat buszsofőrök  is megerősítették, hozzátéve, hogy a kátyúk is gondot jelentenek, s ha  kárt okoznak a járműben, velük fizettetik meg. A legproblémásabb részekként a Donátust, az Erzsébet úti megállót, a Bálicsot mondták.
A Biokomtól érdeklődésünkre azt írták, a Tüke Busztól érkező bejelentéseket, megkereséseket kiemelten kezelik, soron kívül kivizsgálják, s igyekeznek mihamarabb intézkedni. A közterületen lévő, a közlekedést veszélyeztető, buszmegállókba belógó ágakat megmetszik, erre van egy előre elfogadott ütemtervük, de ha bejelentést kapnak, szinte azonnal és célzottan intézkednek.
A Donátusi utcai hajtűkanyarban meredek rézsű található, azt ütemezetten, évente két alkalommal metszik, ez idén is megtörtént. A Bálicsi úton sok a magánterület, kevés a városi feladat, ami volt, azt folyamatosan teljesítik, valamint a Tüke Busztól érkező bejelentések kapcsán elvégezték már. A magánterületeket illetően pedig értesítették az önkormányzat hatósági főosztályát, és az utcában tájékoztató leveleket dobtak a lakók postaládájába az ingatlantulajdonosi kötelezettségekről.



A magánterületekről kilógó ágak megmetszése ugyanis az ingatlantulajdonosok feladata. Egy éve pedig – részben a fenti problémák megelőzése miatt – kezdeményezték Pécs közterület- és közlekedésbiztonsági programjának elkészítését, amit a tervek szerint meg is valósítottak. Részét nem csak a belógó ágak megmetszése képezi, de az útburkolati jelek fel- és újrafestése, több helyen a zebrák piros színű festéssel való kiemelése is.
A veszélyesebb szakaszokról, helyszínekről pedig van egy szép hosszú listájuk, saját felméréseik és a rendszeres, elsősorban buszos bejelentések miatt, ezzel is eredményesen haladnak, sok helyen már metszettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!