Sport

2015.08.24. 19:53

Női kosár: Sztankovics a PEAC-Pécsé

A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata szerződtette a kontinens egyik legtehetségesebb centerét, a mindössze húszéves Dragana Sztankovicsot. A szerb játékossal teljessé vált az együttes kerete.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A külső posztokon már jól állt a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, gyakorlatilag jöhetett volna a bajnoki rajt, ám a magas poszton még elkélt volna egy játékos. Nos, mostanra ott is elérték az ideális létszámot, a mindössze húszéves center, Dragana Sztankovics ugyanis Roberto Hernandez együtteséhez igazolt. A szerb kosaras ugyan még egy évig a bajnoki címvédő soproniaké lett volna, ám a klub által kiadott közlemény szerint nem ment át az orvosi teszteken, így nem léptették életbe a szerződését a következő szezonra. Ezt követően előbb augusztusban Szerbiában, majd a napokban a szerződéskötést megelőzően Magyarországon is átesett az ilyenkor szokásos vizsgálatokon, amelyek után megállapodott a PEAC-Péccsel a közös folytatásról.

– Dragana Sztankoviccsal a kapcsolatunk nem újkeletű, hiszen az Adria-liga-részvételünk idején már felfigyeltünk rá – mondta Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – Az első magyarországi éve előtt három napig teszteltük és szerettük volna szerződtetni, de akkor a Sopron erősebb ajánlata miatt nem minket választott. Nagyon örülünk annak, hogy ha akkor nem is, legalább most csatlakozott a csapatunkhoz. Nálunk is ugyanúgy a tízes mezben fog játszani, ahogy legutóbbi klubjában.

A sportvezető hozzátette, immár nyugodt szívvel kijelenthetik, hogy a PEAC-Pécs külső és belső sora is komplett. Olyan keretet sikerült kialakítaniuk, amelyben hangsúlyosan vannak jelen a magyar játékosok, valamint egy nemzetközi tapasztalattal is bíró irányító mellett két feltörekvő, nagy jövő előtt álló külföldi alkotja az idegenlégiós hármast.

– Dragana rengeteget tud majd hozzátenni a csapatunkhoz – fogalmazott Roberto Hernandez, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – Keményen dolgozó, nagyon erős versenyszellemű játékos, aki bár még mindig fiatal, már rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, így nagy segítsége lehet a mi tehetségeinknek is. Támadásban sokoldalú, 4-es és 5-ös poszton is bevethető, épp olyan, amilyet kerestünk. Védekezésben szintén nagyon hasznos a pályán, hiszen agresszív, kemény játékos, akit nehéz „megverni”. Nagyon örülök, hogy a csapatomban tudhatom őt!

A WNBA-ben is felfigyeltek már rá

A 195 centiméter magas Sztankovics a szerb korosztályos válogatottak meghatározó egyénisége. Két éve, 2013-ban igazolt Sopronba, első szezonjában 8,2 perc játéklehetőséget kapott, 3 pontot és 2,6 lepattanót átlagolt a magyar bajnokságban, az Euroligában pedig 12,9 perc alatt 2,7 pont és 3,5 lepattanó fűződött a nevéhez. A tavalyi idényben többet játszott és jobb mutatókat is hozott: a bajnokságban 16 perc alatt 9,8 pontot és 5,1 lepattanót termelt, az Európa Kupában 19,1 perc alatt 9,4 pontig és 6,3 lepattanóig jutott.

A remek mentalitású centert tavasszal draftolta a WNBA-s San Antonio Stars a 30. helyen, amely az első nagy lépés az amerikai karrierlehetőségében. Nyáron Szerbia U20-as válogatottjának volt meghatározó tagja, 16,3 ponttal és 10,3 lepattanóval zárta az Európa-bajnokságot, amivel a kontinenstorna harmadik legjobb pontdobója lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!