Közélet

2015.08.27. 15:04

Gazdit keresnek a kóbor ebeknek Villányban

Nem történt még tragikus baleset, veszélyes harapás Villányban, de vannak, akiket rémülettel tölt el, ha kisebb-nagyobb falkában velük szembe jövő kutyákat látnak, márpedig ilyet az elmúlt hetekben több alkalommal észleltek – erről számoltak be olvasóink a napokban.

B. A. (Dunántúli Napló)

Hozzátették: az ebek jámborságát mutatja, hogy a turisták és a helyiek egy része is előszeretettel eteti őket.

Nem mindegyik kóbor valójában, ezt már Takáts Gyula polgármestertől tudjuk meg, aki szerint nem kis problémát okoz számukra, hogy egyes felelőtlen gazdák nem tudják a tüzelési időszakban megfékezni kutyájukat – ebben az időszakban van probléma –, illetve hogy rendszeresen dobnak ki Villány közelében kutyákat, akár kölyköstül.

A kistérségben nem tudtak állatmenhelyet létesíteni annak tetemes költsége miatt, és sem a siklósi, sem a pécsi, sem a mohácsi állatvédők nem tudják fogadni a kutyákat tőlük, hiába fizetnének érte. Az ebek befogásában közterület-felügyelőjük segít, s ha a chip leolvasásával be tudják azonosítani az eb tulajdonosát, bírság következik. A gazdátlan, ismeretlen kutyáknak pedig jobb híján megpróbálnak helyben gazdát keresni, segítséget is nyújtva a befogadásukhoz.

Címkék#Villány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!