Sport

2015.08.28. 16:01

Komlói kézilabda: ez nem lesz könnyű!

Tizennégy csapattal rajtolt a férfi kézilabda NB I., amelynek az alapszakaszán nem vesz részt a Veszprém. A Sport36-Komló célja ismét a bentmaradás lehet.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A nyáron ismét szinte teljesen átalakult a Komló, ami előrevetíti, hogy megint olyan szezon elé néz Ratko Djurkovics együttese, amikor menet közben kell csapattá formálódnia, egységessé válnia. Mindez nyilván nem szerencsés, ezért csak abban bízhatunk, hogy az újonnan érkezők telitalálatnak bizonyulnak és gyorsan beépülnek. A hat új külföldi közül az egyiptomi jobbszélső, Mohamed Szanad, a montenegrói balszélső, Igor Markovics, és a horvát balátlövő, Szrecsko Jerkovics erősítésnek tűnik, míg Sztanyiszlav Nakhajenkának, Martino Kordicnak és Filip Sunajkónak még bizonyítania kell, hogy érdemes volt szerződtetni.

A mezőnyt az alapszakaszban tizenhárman alkotják, a SEHA-ligában induló Veszprém csak a rájátszásra csatlakozik. A komlóiakra az első fordulóban (ma 18 órakor) nehéz meccs vár, hiszen Cegléden kevesen szoktak nyerni, ám az is igaz, hogy Szögiéknek fekszik az ellenfél stílusa, így nem elképzelhetetlen a pontszerzés.

A szezonnyitón: Balatonfüred–Mezőkövesd 33-18. Az első forduló további programja: Csurgó–Gyöngyös, Tatabánya–PLER, Cegléd–Komló, Orosháza–Eger, Balmazújváros–Vác.

Napló-tipp: bennmaradnak

Az előző szezonban csak a szerencséjének köszönhette a komlói férfi kézilabdacsapat, hogy most ismét az élvonalnak veselkedhet neki: megemelték a létszámot, így végül átcsusszant az egyébként elég simán levert léc felett.

Hogy mi vár rá ebben az idényben? Ha abból indulunk ki, hogy felkerült két újonc, a Vác és az Eger, akik nyilván a verhető kategóriába tartoznak, meg aztán csak nem fordul elő megint az a szégyen, hogy a többiek közül mindenki megelőzi a Komlót, akkor azt kell mondanom, hogy meglesz a bentmaradás. Persze csínján kell bánni az optimizmussal, hiszen a kék-fehéreknél olyan vérátömlesztés történt a nyáron, aminek biztosan lesz hatása a játékra, vagyis összeszokottságról a bajnokság elején tuti nem lehet majd beszélni, ráadásul a rossz nyelvek szerint Ratko Djurkovicsnál a honfitársak mindig kicsit előrébbről rajtolnak, ami nem tesz jót a csapategységnek. Állítólag ha Mayerovicsnak hívnának, bérelt helyem lenne a kezdőben beállósként.

De bármi is történik a csapatnál, egyvalami állandó: a sokak által irigyelt szurkolótábor. Nos, a drukkerek megint sokat segíthetnek, átlendíthetik a kedvenceket a holtpontokon, ami fontos pontokat eredményezhet – pont annyit, ami elég lesz az első osztályú tagság megtartásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!