Közélet

2015.08.29. 08:02

Bólyban jártak a Montenuovo-örökösök

Montenuovo Nándor emléke előtt tiszteleg húsz éve a kisharsányi Vylyan pincészet azzal, hogy birtokborát a hercegről nevezte el, mondta Debreczeni Mónika birtokigazgató a tegnap megrendezett jubileumi ünnepségen.

B. A. (Dunántúli Napló)

Nemrég felvette velük a kapcsolatot Franziska Kübeck-Montenouvo, és fia, Alexander, aki éppen száz évvel dédapja, Montenouvo Nándor után született. Az egykori bólyi uradalmat vezető nemesi család tagjai Napoleon Bonaparte második felesége, Mária Lujza pármai hercegnő leszármazottai. Franziska magyar szépirodalmat fordít németre, fia Alexander már nem érti a nyelvet, és az is biztos, hogy nem térnek már vissza tartósan Magyarországra az utolsó élő Montenuovók. Franziska Grázban, 27 éves fia Bécs mellett, egy ősi családi birtokon él, és biogazdálkodással foglalkozik.

Annak idején a Vylyan megkérte a családtól a névhasználatot, Franziska és Alexander számára azonban meglepetés volt, amikor pár éve, egy budapesti látogatáson megláttak egy szép palack bort, az ő nevükkel.

Mindezeket már ők mesélték nekünk pénteken Kisharsányban, merthogy azóta a találkozás létrejött, s a pénteki ünnepségen ők voltak a díszvendégek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!