Sport

2015.08.30. 17:03

Brit válogatott kosarassal erősített a PINKK

Az idén Magyar Kupa-bronzérmet szerző együttes leigazolta a brit-válogatott Chantelle Handyt.

Sz. M. (Dunántúli Napló)

Lapunk pár napja már jelezte, hogy az eredeti tervek ellenére könnyen lehet, mégsem három, hanem négy légióssal vág majd neki a szezonnak a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata. Így is lett. Az idén Magyar Kupa-bronzérmet szerző együttes leigazolta a brit-válogatott Chantelle Handyt.

A 28 éves, 191 centis kosaras több poszton is bevethető, a hármastól az ötösig bárhol számításba vehető. Handy az előző szezont a török Orduspornál kezdte, ahol az Európa kupában 7,8 pontot, 4 lepattanót és 1,2 gólpasszt átlagolt. A bajnokságban is hasonló mutatókat produkált, majd a szezon felénél átigazolt a szintén török Ormansport csapatához. Ott már valamivel jobb statisztikát produkált, 10,4 pontot, 4,3 lepattanót és 1,6 aszisztot hozott össze átlagban meccsenként.

Chantelle Handy a brit-válogatottal ott volt nyáron a magyar-román közös rendezésű Európa bajnokságon is. A PINKK legújabb légiósa ma csatlakozik a csapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!