Közélet

2015.09.02. 11:51

Sztrájkkészültség a pécsi Tüke Busznál

Sztrájkkészültség bejelentéséről döntött a szakszervezet a béremelés jegelése miatt.

K. E. (Dunántúli Napló)

Sztrájkkészültség bejelentéséről döntött a Tüke Busz mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöksége tegnap, amelyet Hofekker Ferenc, az FDSZ elnöke az alábbiakkal indokolt:

– Két hónapja lejárt a tulajdonos önkormányzat és a cégvezetés által kért haladék, az illetékesek azóta sem tárgyalnak velünk a kért béremelésről, a javaslatuk pedig változatlanul 0 százalékos bérfejlesztés.

Dr. Szalay Ferenc, a Tüke Busz jogi képviselője így reagált az érdekképviselet bejelentésére: – A Tüke Busz Zrt. nem tudja értelmezni a szakszervezet bejelentését, ugyanis a társaság folyamatos tárgyalásban van az érdekvédőkkel; legutóbb augusztusban volt egyeztetés a kérdésben. Emellett a sztrájk jogi feltételei nem állnak fenn, így a szakszervezet által meghirdetett sztrájkkészültség nem érinti a menetrendet, a szolgáltatást, az utazóközönséget.

Vida János, a Tüke Busz Zrt. igazgatóságának elnöke szerint ahogy eddig is, továbbra is tárgyalnak a szakszervezettel, közben a társaság legfontosabb aktuális feladatait látja el. Ezek a legújabban beszerzett buszok üzembe állításával, a menetrend utasokkal való egyeztetését követő finomhangolásával kapcsolatos munkákat jelentik jelenleg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!