Sport

2015.10.02. 17:21

Bár csábítják, a tehetséges birkózó marad Szigetváron

Bár a gazdag budapesti és főváros környéki klubok szeretnék a soraikban látni, Galambos Ramóna továbbra is a Szigetvári BSE színeiben akar birkózni.

Horváth L.

– Jól érzem magam itt, annyi mindent kaptam már Szigetvártól, hogy azt nem felejtem el – mondta a 18 éves sportoló. – Már akkor is mellettem álltak, amikor még nem voltak jó eredményeim.

Szerencsére azonban már van, aki idén három nagy nemzetközi versenyen volt dobogós, az 55 kilogrammban időrendi sorrendben az U23-as Európa-bajnokságon harmadik, a junior Eb-n és a világbajnokságon is egyaránt második lett (még jövőre is ebben a korosztályban versenyez), de megállta a helyét felnőtt versenyeken is, az 58 kilósoknál magyar bajnok lett. Az 55 kg nem olimpiai súlycsoport, de az 58 kiló az, ott viszont a hazai mezőnyben két riválisa van, nekik elérhetőbbnek tűnik a jövő évi nyári játékok, mint Ramónának. Ha Rió valószínűleg nem is, utána még összejöhet az ötkarikás részvétel.

Klubedzője, Módos Csaba szerint minden tréner álma az ilyen sportoló, mint Ramóna, aki a szőnyegmunka nagy részét a válogatottnál végzi, sokat van edzőtáborban is. 2007 óta foglalkozik vele, amikor a hölgy Kaposvárról Szigetvárra került. Hangoztatta, hogy szeretnék a Szigetvári BSE-nél tartani, ezt dr. Vass Péter, a baranyai város polgármestere is megerősítette azon az ünnepségen, amelyet a szigetvári önkormányzat a birkózólány tiszteletére tartott. Ezen Vass köszöntötte Ramónát és kinyilvánította, hogy jövőre is támogatják a sportolói pályafutását. Méltatta az eredményeit Kuller József, a Baranya Megyei Birkózó Szövetség új elnöke is, aki a Baranya Megyei Birkózó Utánpótlás Alapítvány nevében 100 ezer forintos jutalomban részesítette a tehetséget.

A 2013-ban kadett vb- és Eb-aranyérmes Ramónának innentől kezdte nem csak a szőnyegen kell megmutatnia, hogy mit tud, mert a nyáron felvették a Pécsi Tudományegyetemre, levelezőn végzi majd a testnevelő-edző szakot.

Címkék#szigetvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!