Sport

2015.10.07. 20:25

Várni kell az első győzelemre a PVSK kosárcsapatánál

Ha csak az végeredményt és a negyedeket nézzük, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy simán nyert a Paks a PVSK vendégeként este a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Tény és való, hogy a vendégek az első néhány percet leszámítva nem nagyon voltak hátrányban, s ez elsősorban annak köszönhetik, hogy egyetlen percre sem zuhantak össze, mindig volt egy olyan kosarasuk, aki a nehéz helyzetben jó döntéseket hozott. ha kellett Dunn villogott, máskor Troy Barnies szórta megállás nélkül a duplákat, de Rakocsevics is sokszor büntetett a palánk alatt.

Ezt csak azért emeljük ki, mert a pécsieknél mintha pont ez hiányzott volna: ugyan a három légiós megszórta magát, ám azok inkább csak fellángolások voltak, mintsem egyenletes jó teljesítmények. A problémát ugyanakkor nem is elsősorban az ő teljesítményük jelenti – ennél sokkal aggasztóbb, hogy a magyar játékosok összesen csak 21 pontot dobtak. Márpedig annál a gárdánál, amely három külföldivel vág neki a bajnokságnak, ott a magyaroknak is nagyon össze kell kapniuk magukat. Nos, ez tegnap este még nem jött össze – ám reményeink szerint a legfontosabb szó az előző félmondatban a „még”. Merthogy az száz százalék, hogy Halász Ákos, Harazin Tamás, és a többiek tudnak ennél sokkal jobban is játszani. Most, a Paks ellen senkinek sem jött ki a lépés, akadozott a támadás, még inkább a védekezés – de szombaton, a Nyíregyháza ellen ez a játék, egy kicsit feljavítva azért elég lehet a szezonbeli első győzelemre. legalábbis ebben bízunk. Sok szurkolóval, és az egész pécsi csapattal egyetemben. 

PVSK-Pannonpower – Atomerőmű SE 74-85 (21-25, 20-22, 16-18, 17-20)

Férfi kosárlabda NB. I. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1600 néző. V.: Papp, Szabó, Vida. PVSK: WALKER 13/3, POPADICS 21/9, Bíró 3/3, BUDIMIR 19/6, Horti 3. Cs.: Halász 3, Csabay, Harazin 7, Antóni 5/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc. PAKS: DUNN 19/9, BARNIES 11, Medve 5/3, Szabó Zs. 3/3, RAKOCSEVICS 16. Cs.: Eilingsfeld 7, Kovács Á. 11/6, Tóth Á. 2, Robinson 9/3. Vezetőedző: Schmidt Béla.

További eredmények: Körmend – Alba Fehérvár 77-76, Szolnok – Sopron 88-73, Kecskemét – Szeged 81-75, Kaposvár – Nyíregyháza 87-76.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!