Sport

2015.10.14. 16:29

Foci NB III.: Reith Róbert nem varázsló

Bejött az edzőváltás a szentlőrinci labdarúgócsapatnál: miután Papp Zoltán lemondott, a helyére az addigi másodedző, Reith Róbert került, akivel rögtön győzött is idegenben az NB III.-as együttes. Hab a tortán, hogy az új trénernek épp aznap volt a szülinapja.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

„Pedig nem vagyok én varázsló” – kezdte Reith Róbert, aki a távozó Papp Zoltántól vette át a csapat irányítását. Majd így folytatta: „Egyik napról a másikra nem lehet megváltoztatni bizonyos dolgokat. De az biztos, hogy jó irányba indult el a társaság: mentalitásában, a lelkesedését illetően sokat változott előnyére a csapat”.

Ahhoz képest, hogy a szezon előtt egy stabil középcsapatot szerettek volna látni Szentlőrincen, a tizedik fordulót követően ugyanúgy a bent maradásért harcolók között volt (14. hely, nyolc pont), mint az előző idényben. Vagyis Papp Zoltánnal nem változott semmi, ezért érezte úgy a tréner, hogy jobb, ha távozik. S hogy miért nem ment vele a szekér?

– Azt nem tudom, miért nem ment, miért nem voltunk eredményesebbek, de úgy gondolom, először is rendnek és fegyelemnek kell lennie, anélkül nem lehet megvalósítani semmit sem. A fejekben rendet kellett rakni, ez megtörtént – fogalmazott Reith Róbert, akinek különösen fontos az, hogyan szerepel az irányításával a szentlőrinci csapat. – Nekem nagyon sokat jelent ez az egyesület. Korábban négy évig futballoztam itt, csapatkapitány voltam. Érzem is, hogy most mindenki mellettem van, segítenek a szurkolók is, és annak is nagyon örülök, hogy Nagy Gábor lett a pályaedzőm.

Úgy tűnik tehát, most minden klappol. De így kell ennek lennie a hétvégén is, mert újabb nagyon fontos mérkőzés következik: azt a Hódmezővásárhelyt fogadják, amely két ponttal gyűjtött kevesebbet náluk – s amelyet ez alapján mindenképpen le kell győzni.

– Így van! Ha ezt a mérkőzést nem nyerjük meg, semmit sem ér az ESMTK elleni idegenbeli győzelmünk. De én bízom a csapatban, mert ez a társaság igen­is sokkal többre képes, mint amit eddig nyújtott – mondta Reith Róbert.

A legjobb ajándék

Bár a csapattagok közül csak négy tapasztaltabb játékosnak árulta el a mérkőzés előtt Reith Róbert, hogy épp az ESMTK elleni bajnoki napján van a 44. születésnapja, mintha érte is hajtottak volna. A Szentlőrinc végül 1-0-ra győzött idegenben, ami megtette egy szép szülinapi ajándéknak is.

– A meccs után elmondtam a csapatnak, hogy most van a születésnapom. Aztán a haza­felé vezető úton megálltunk egy kis vendéglátóhelynél, és mindenkit meghívtam egy italra – árulta el a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!