Sport

2015.10.18. 13:45

Megszerezte első győzelmét a bajnokságban a pécsi férfi kosárcsapat

Meglepően könnyedén győzte le a PVSK-Pannonpower férfi kosárcsapata a Zalaegerszeget szombaton este a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Fülöp Zoltán

Szombaton este volt egy pillanat, amikor nagyon megsajnáltuk a zalaegerszegi szurkolókat. Nem, nem a végén, sőt, nem is a harmadik negyedben, amikor harminc (!) ponttal vezetett a PVSK – hanem a második negyed elején, amikor a tizedik ziccert hagyta ki egyik húzóemberük, Djordje Pantelics. A vendégek centere ugyanis még csak különösebben fel sem húzta magát azon, hogy hibázott – ebből az egy jelenetből ugyanis világossá vált: feleslegesen utaztak több órán át a kék-fehérek drukkerei, ezen a meccsen nemhogy győzelmet, még tisztes helytállást sem várhatnak kedvenceiktől.

Ez persze legyen az ő bajuk. Mi inkább örüljünk annak, hogy részint három vereség után megszerezte első győzelmét a PVSK, részint pedig valóban szemet gyönyörködtető játékkal álltak elő a srácok. Mentek a passzok, ültek a dobások, a védekezés pedig egyenesen tanítanivaló volt. (A statisztika szerint összesen tizenhat pécsi pont született leindításból, ami éppen a védekezés keménységét dicséri.) Szombaton este szinte minden összejött a pécsieknek – a „szinte” szót a büntetők miatt kellett beszúrnunk, kimaradt ugyanis tizenhárom – igaz, ha azok is jók, akkor már megalázó lett volna a zalaiak veresége. Így csak csúnya – de emiatt mi egyáltalán nem bánkódunk.
A pécsiek legközelebb október 22-én, csütörtökön lépnek pályára, a Lauber Dezső Sportcsarnokban este hatkor a MAFC-ot fogadják.

PVSK-PANNONPOWER - Zalakerámia ZTE KK 81-62
(21-8, 23-15, 22-22, 15-17)


Férfi kosárlabda NB I., Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1300 néző.
V.: Györffy, Hegedűs, Hervay.
PVSK: WALKER 12/3, POPADICS 20/9, Bíró 7/3, BUDIMIR 16/3, Horti. Cs.: Halász 6, Harazin 7, Antóni, Sértő 2, Bödör 1, Demeter. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
ZTE: Govens 10, Kinney 8/6, Kerpel-Fronius 11/9, Krapic 6, Pantelics 4. Cs.: Mohácsi 8, Velkey 4, FEKETE 9/9, Czinger 2, Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A pécsiek legközelebb október 22-én, csütörtökön lépnek pályára, a Lauber Dezső Sportcsarnokban este hatkor a MAFC-ot fogadják.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!