Kultúra

2015.10.20. 16:08

Három pécsi zenekar nyert 2-2 millió forintot

A Junkie Jack Flash, az Immigrants és a Mongooz and the Magnet is beljebb van 2 millió forinttal. Nyert a Nappali is és az E78.

dg (bama.hu)

Felkerültek a Nemzeti Kulturális Alap honlapjára az üres hordozó díjból finanszírozott Cseh Tamás Program két, talán legnagyobb figyelemmel követett pályázatának eredményei: kiderült, hogy mely klubok és mely pályakezdő zenekarok kaptak támogatást. Ami a pécsi vonatkozásokat illeti, 2-2 millió forintot nyert a Junkie Jack Flash, az Immigrants és a Mongooz and the Magnet is.

Mind a három pécsi zenekar hang- és képfelvételének elkészítésére, fellépésekre, valamint ezek kommunikációja megvalósítására nyerte a támogatást.

A nyerteseknek a pénzből legalább öt dalt kell rögzítenie, egy EP-t vagy lemezt minimum 100 példányban megjelentetnie; egy klipet kell készíteniük és koncerteket kell szervezniük; valamint a melléjük rendelt mentorok is ebből kapnak tiszteletdíjat.

Nemcsak zenakarokat támogattak, hanem klubokat is. Az E78 könnyűzenei koncertsorozatának támogatására így 2 milliót nyert, élőzenei koncertek megrendezésére a Nappali ugyanennyit kaszírozott.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!