Sport

2015.10.30. 16:15

Berta kiválóan vívott

A pécsi felnőtt vívás eddigi legjobb nemzetközi eredményét érte el nemrég Berta Dániel, aki a Bernben rendezett Világkupán ragyogó teljesítményt nyújtva a hetedik helyen végzett.

K. Mayer András

Az 52. Tissot Grand Prix Világkupán, Bernben ketten képviselték a PTE-PEAC vívószakosztályát: Berta Dániel és Peterdi András a magyar férfi párbajtőr-válogatott tagjaként vett részt az idénnyitó versenyen. A mezőny természetesen nagyon erős volt (nem mellesleg 262 főt számlált...), s ezen a színvonalas viadalon sikerült Bertának a legjobb nyolc közé verekednie magát.

A selejtezőt mindkét pécsi vívó 4 győzelem/2 vereség aránnyal zárta, ezt követően az egyenes kieséses táblán már csak Berta Dániel tudott nyerni, aki így bejutott a másnap zajló 64-es főtáblára. Itt tovább menetelt, három ellenfelét is legyőzte, ezzel pedig elérte a negyeddöntőt. A legjobb négy közé azonban már nem sikerült belépnie, a későbbi győztes Verwijlen jobb volt.

– Sajnos itt már fáradt voltam fejben is, fizikailag is. Az asszómat ráadásul fél órával előrébb hozták, így még az előző mérkőzést sem tudtam kipihenni rendesen – nyilatkozta Berta Dániel. – Nagyon örülök, hogy sikerült bejutnom felnőtt Világkupán a legjobbak közé, remélem, ez nagy lendületet ad majd a továbbiakhoz. Köszönöm a felkészüléshez nyújtott munkáját mesteremnek és stábomnak: Danka Sándornak, Bokrétás Csabának, Pálvölgyi Ágnesnek, Szatmári Rolandnak és Csipák Krisztinának.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!