Közélet

2015.11.12. 18:08

Fizetésemelést akarnak a szocialisták

A közszférában ötvenszázalékos béremelést vezetne be az MSZP, sőt, a nettó minimálbért a versenyszférában is emelnék.

F. Z.

A szocialisták pécsi szervezetének alelnöke, Schmuck Roland sajtótájékoztatóján többek között arról is beszélt, hogy egy ilyen mértékű fizetésemeléssel lenne legalább esély arra, hogy megállítsák a képzett munkaerő kivándorlását.

– Az MSZP a fizetésemeléssel azt szeretné elérni, hogy az emberek itthon is tudjanak boldogulni, és ideális esetben külföldről is vonzóvá válna a hazatérés – tette hozzá Schmuck.

A fő kérdés persze az, hogy mindehhez honnan lenne forrás. Nos, az alelnök ezt is elárulta: szerintük a Fidesz-kormány pénzköltéseinek (stadionépítések, presztízsberuházások) leállításával, a Magyar Nemzeti Bank ingatlanvásárlásai és egyéb költekezéseinek megszüntetésével, a NAV-ügyben felbukkanó 1000 milliárdos áfacsalás tisztázásával, illetve a feketegazdaság kifehérítésével rendelkezésre állna az elegendő összeg.
– Egy egyszerű példán lehetne ez illusztrálni: a felcsúti stadion 12,5 milliárd forintos árából 250 ezer tanár 50 ezer forintos egyhavi fizetésemelésére futná – fűzte hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!