Kék hírek, bulvár

2015.11.26. 16:10

Döntött a kormány, van pénz az M6-osra

Megszületett a kormányhatározat az M6-os autópálya továbbépítéséről, így már bizonyosan megépül az aszfaltcsík a horvát határig.

H. Zs.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány több fejlesztési programról határozott, ezek között szerepel az M6-os meghosszabbítása a határig. A kedden megjelent Magyar Közlöny alapján a Bóly és Ivándárda között megépülő 19 kilométeres szakasz autópályaként valósul meg, a beruházás összege pedig 48,7 milliárd forint.

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, korábban felmerült annak a lehetősége, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem autópályaként épül meg ez a szakasz a határig, hanem autóút formájában. Ezen a gyorsforgalmi út mindössze kétszer egy sávon haladt volna a forgalom, alacsonyabb sebességhatár mellett, útkereszteződésekkel, ezért a balesetveszély is nagyobb lett volna. Az autópálya sokkal biztonságosabb, gyorsabb a haladás. A korábbi bejelentések szerint az M6-os 2018-ig éri el a horvát határt.
A kormányhatározatot követően a beruházás előkészítése rövidesen elkezdődhet, amelyet majd a kivitelező cégek felvonulása, illetve a kitűzési és földmunkák, építési munkák követhetnek.

A határ túloldalán, Eszékig már szintén megépült a Belgrád–Zágráb autópályára vezető sztrádabekötés, mindössze egy húsz kilométeres szakasz hiányzik a határig. Ennek a megépülését követően már végig autópályán haladhatunk a két ország között.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!