Kultúra

2015.12.08. 15:49

Útnak indult Letti dala

Egy kis pécsi zene szól advent minden vasárnapján 17.30 órakor a pécsi városháza erkélyén. A Pannon Zenebaráti Kör idei mini koncertjeit a Dzsászti Énekstúdió tehetséges fiataljai adják, s közülük Pataki Violettával beszélgettünk, aki már a pódiumon is bontogatja szárnyait a CS.Í.T. együttes énekesnőjeként, és karaokeversenyek nyerteseként.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– Brenda Lee karácsonyi dalát adta elő a város főterén. Azért ez nem volt egy fiatalos választás.

– Sok olyan számot énekelek, amit a mai fiatalok nemigen ismernek. Ez a dal pedig szerintem nem hiányozhat a karácsonyi ünnepekről.

– Hogy kell elképzelni az énekstúdiójukat, úgy mint egy kis házi tehetségkutató műhelyt?

– Radóczy Jusztina jazzénekesnő vezetésével tanulunk mindenféle műfajban énekelni, a musicalt, jazzt és popslágereket. Én személy szerint mindenevő vagyok zenehallgatásban és énekesként is, de talán az igényes, dallamosabb populáris rock áll hozzám a legközelebb.

– Kivel lehetne ezt a kedvenc kategóriát leginkább behatárolni?

– Számomra Pink az etalon a maiak közül, emberként és előadóként egyaránt, de azért arra is szívesen emlékszem, amikor a Zombie-t énekeltem versenyen a Cranberriestől. Hozzátenném, mindent a magam módján, „Lettis” változatban, mert soha nem célom senkit leutánozni.

– Mégis karaokeversenyeken nyerte eddig a legtöbb díját a régióban.

– Igen, mert az egy gyakran megszervezett izgalmas énekverseny, és igazi tükröt jelent, hogy mire vagyok képes, hogy hol tartok. Másrészt oldanom kell a lámpalázamat, mert amíg a közönség elfogadó reakcióját nem látom, addig én mindig mindenhol nagyon izgulok.

– Hogy került a CS.Í.T. együttesbe, hiszen az egy igen kemény rockot játszó társaság?

– Götz Attila színművész-énekes ajánlására, és egy meghallgatáson esett rám a választás. Nagy örömömre a saját dalomat is játsszuk már, azt a számot, amit az életemről írtak „Letti dala” címmel.

– Miért különleges Letti dala?

– Ebben a dalban benne van az egész pályafutásom, hogy az énekléssel miként sikerült kikecmeregni abból a letargiából, amit a válásom okozott. A zeneiskolát ugyanis gyerekkoromban egy rossz döntés kapcsán abbahagytam, aztán édesanyaként két gyerekkel kezdtem el ismét az énektanulást, s így építem most az új életem a popszínpado

Az álom elkezdődött, s lesz, aki folytatja

Pataki Violetta 1980-ban született Sellyén. Baksán nőtt fel, Pécsett, a Janus Pannonius Gimnáziumban érettségizett 1998-ban, felsőfokú ügyintézői képesítést szerzett, német–angol nyelvvizsgája van, a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatóságán titkárnő. Két lánya van, Jázmin 8, Kíra 11 esztendős. Az énekesi tanulmányokat a Szivárvány Musical Stúdióban kezdte, most a Dzsászti Énekstúdióba hangképzésre, szolfézsre jár. Több régiós énekversenyt is megnyert vagy dobogós volt, a karaoke-világbajnokság középdöntőjéig jutott. Éveken át énekelt egy rendezvényzenekarban, augusztus óta a CS.Í.T. együttes énekesnője. Nagyobbik lánya fuvolázik, énekversenyeket nyer és az édesanyja szerint arra hivatott, hogy megvalósítsa az ő álmait.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!