Közélet

2015.12.10. 17:47

Olvasógépet kapott a gyengén látó kislány

Rendhagyó adományozó ünnepséget szerveztek tegnap a Hosszúhetényi Általános Iskolában, a németországi Cham városban működő Rotary Club egy olvasógépet adományozott a második osztályos Pál Ada Sárának.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Folkmann Judit, az iskola tanára elmondta, tavaly derült ki Adánál ez a speciális szembetegség, amely gyermekkorban csak nagyon ritkán fordul elő, az idősebb korosztálynál gyakoribb.

– Ada látása rohamosan, mindössze néhány hónap alatt 17 százalékra csökkent, mindössze a periferikus látása működik. Ez az erős gyengénlátás természetesen a tanulásban is megmutatkozott, ezért kerestük a lehetséges megoldásokat, miként tudná tartani a lépést a tananyagban az osztálytársaival. Személyes ismeretség révén kerestük meg Elisabeth Fäth Marxreitert, a Rotary Club Cham titkárát, aki felajánlotta a szervezet segítségét – mondta Folkmann Judit.

A csaknem másfél millió forintos, mozgatható kamerás olvasógép segítségével Sára sokkal gyorsabban tud majd olvasni és írni is, illetve a kamerát a távolba irányítva elolvashatja a táblára írt szövegeket és számokat is. Ezáltal bekapcsolódhat az órai munkába, illetve a tanulással sem marad le. A nagyobb formátumú laptophoz hasonló eszközt otthon is tudja majd használni, ez komoly pedig segítséget jelent a lecke megírásában, a tananyag elsajátításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!