Közélet

2016.01.11. 16:09

Fizeti a buszos veszteséget a komlói önkormányzat

Meghosszabbította a helyi buszjáratokról szóló közszolgáltatási szerződést a komlói önkormányzat és a Dél-dunántúli Regionális Közlekedési Központ.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A dokumentum tisztázta, pontosan milyen költségeket és hogyan köteles a város megtéríteni. Eszerint a jövőben az önkormányzat hozzájárul a busztársaság Komlón keletkezett vesztességeinek fedezéséhez. A mostani szerződésmódosítás – amelyet Bebics János vezérigazgató és Polics József polgármester írtak alá – rögzíti ennek a pontos feltételeit: a Közlekedési Központ részletesen beszámol minden Komlón keletkezett bevételéről és kiadásáról, az önkormányzat pedig ezen adatok alapján legkésőbb az év végéig megtéríti – a bevétellel nem fedezett – indokoltnak minősülő költségeket. Korábban olyan szerződés volt a város és a cég között, amely ezt nem tartalmazta. Az önkormányzat számára kedvező megállapodás azonban végül bírósági eljáráshoz vezetett a felek között, és az is kérdésessé vált, hogy továbbra is a Pannon Volán Zrt. buszai járnak-e Komlón.

A szolgáltatás elvégzésére kiírt pályázatra azonban senki sem jelentkezett, így – összhangban a Pécsi Ítélőtábla döntésével – a városvezetés rendezni kényszerült sorait a buszos társasággal.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!