Kék hírek, bulvár

2016.01.19. 12:58

Az M6 alagútjában oltottak a tűzoltók

Karambol miatt kigyulladt egy kocsi az M6 Baranya és Tolna határán levő alagútjában, a füsttel telített járatban két irányból avatkoztak be a tűzoltók.

Bama.hu (forrás: Tolna MKI)

Baleset történt az M6-os autópálya egyik alagútjában kedden délelőtt, a tűzeset miatt a Pécs irányába vezető pályarészt teljesen lezárták - közölte a Katasztrófavédelem.

A C jelű alagútban történt baleset következtében az egyik autó kigyulladt, emiatt az alagút füsttel telítődött. A füst hatására az alagút tűzjelzője bejelzett, a tűzjelző központ pedig automatikus jelzést továbbított a katasztrófavédelem ügyeletére.  A teljes terjedelmében égő autóhoz a bátaszéki önkormányzati, a szekszárdi és a mohácsi hivatásos tűzoltókat, valamint a véméndi katasztrófavédelmi őrs beavatkozóit riasztották.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] fotó: Katasztrófavédelem
[/caption]

A felderítést nehezítette, hogy az alagút füsttel telítődött, ezért a tűzoltók kérték az alagút diszpécser központját, hogy kapcsolják be a szellőztetést elősegítő nagy teljesítményű ventillátorokat. Északi irányból a Tolna megyei, déli irányból pedig a Baranya megyei beavatkozók hatoltak be az alagútba, akik légzésvédelem mellett, két vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd áramtalanították a balesetet szenvedett járműveket.

Az egyik autóból szivárgott az üzemanyag is, ezért a véméndi beavatkozók habosított vízsugárral avatkoztak be.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] fotó: Katasztrófavédelem
[/caption]

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint, balesetnek két könnyű sérültje volt, akiket kórházba szállítottak.

A rendőrség a helyszínelés, valamint a műszaki mentés idejére a Pécs felé haladó pályatestet teljes szélességében lezárta. A közlekedőket a Bátaszéki csomópontnál az 56-os számú főútra terelték.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] fotó: Katasztrófavédelem
[/caption]

A bal pályatesten kora délután megindult a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!