Sport

2016.01.24. 16:07

Nagy csatában kaptak ki a pécsiek az Atomerőmű vendégeként

A pécsiek jelenleg hat győzelemmel és kilenc vereséggel állnak a tabellán. A PVSK legközelebb szombaton lép pályára, a Lauber Dezső Sportcsarnokban este héttől a Nyíregyházát fogadja.

F. Z.

Bizonytalanok vagyunk. Jobb lett volna úgy kikapnia a PVSK-nak a Pakstól, hogy az utolsó negyedben a hazaiak mondjuk hat pontot rávernek a baranyaiakra? Vagy dőlt volna már el a mérkőzés a harmadik negyedben, jött volna egy nagy paksi roham, s így az utolsó játékrész a pécsiek számára már csak az eredmény kozmetikázásáról szólt volna? Mert hát mégis csak a listavezető, hazai pályán veretlen, és amúgy is, az egész bajnokságban mindössze háromszor kikapó Atomerőműről beszélünk – azaz egy olyan gárdáról, amely roppant erős, magyarul nem szégyen kikapni tőlük.

Tényleg nem tudjuk, mi lett volna a jó – de az, hogy úgy kap ki a Pécs, hogy az utolsó pillanatban még van dobása a győzelemért, azért kellőképpen idegesítő. A mérkőzés összességében amúgy minden várakozásunkat felülmúlta. Már az első negyedben jól játszottak a baranyaiak, a másodikban meg egyenesen szenzációsan. A nagyszünet sem hozott törést, s ugyan zárkóztak a hazaiak, de azt azért sejteni lehetett, hogy izgalmas lesz a vége. Nos, még annál is izgalmasabb lett, hiszen, ahogy írtuk is, a végén a győzelemért dobhatott a Pécs. Kimaradt azonban a ziccer, a hosszabbításban pedig bedarálta a baranyaiakat a kevésbé fáradt hazai gárda.
– Én sem tudom, mi lett volna a jobb – mondta el lapunknak a találkozó másnapján Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője, akivel megosztottuk a fenti dilemmánkat. – De mindegy is most már, tovább kell lépnünk minél gyorsabban ezen is. Az azonban bizonyos, hogy büszke vagyok a srácokra, hiszen a Sopron elleni vereséget követően nagy fegyvertény talpra állni, s megmutatni, hogy igenis jók vagyunk, hogy bármilyen nagy célért tudunk küzdeni. Most négy, mondjuk így, nyerhetőbb meccs vár ránk, remélem, ezeken már tényleg kijön nekünk is a lépés, és ha az kell, akkor szerencsénk is lesz.


Atomerőmű – PVSK-Pannonpower 98-92
(25-22, 14-26, 21-14, 24-22, 14-8)
Férfi kosárlabda NB. I., Paks, 800 néző. V.: Pálla, Szabó, Surányi.
ASE: DUNN 31/9, Robinson 8, BARNIES 25/18, Eilingsfeld 14, Tóth Á. 14. Cs.: Medve, Kovács 2, Will 4. Vezetőedző: Schmidt Béla.
PVSK: Nelson 2, POPADICS 20/9, Bíró 11/3, BUDIMIR 14/6, HORTI 14/3. Cs.: Harazin 6, Walker 17, Antóni 8/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!