Kultúra

2016.01.26. 17:38

Elismerések a kultúra ünnepén

A magyar kultúra napja Baranya megyei ünnepén, január 21-én a Pécs–Baranyai Kulturális Szövetség Nívódíjat adományozott a Mecsekfaluért Alapítványnak.

Dunántúli Napló

A szövetség elismerő oklevelét vehette át a 70 éves Bartók Béla Férfikar, a 70 éves Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar, a 60 éves Mecsek Táncegyüttes, a 40 éves Pécsi Vonósok, a 25 éves Daniel Speer Brass rézfúvós kamarazenekar, Kertész Attila Liszt Ferenc-díjas karnagy és Bertók László Kossuth- és József Attila-díjas költő.

A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány elismerő oklevelét vehette át a Határon Túli Magyarok Összművészeti Fesztiváljának önzetlen segítéséért, támogatásáért Hegyi Győző polgármester (Egerág), Kovács Győző polgármester (Boda), Vér József polgármester (Bicsérd), Mintál Tibor polgármester (Nagynyárád), Erbné Merkler Csilla, a Nagynyárádi Német Önkormányzat elnöke és Baumholczer Angéla, a Józsa Gergely Néptánccsoport elnöke. A Baranya Megyei Népművelők Egyesület a Lemle Géza-díjat Sarosácz Mihálynak, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat megyei elnökének adta. A Kórus és Zenekari Szövetség elismerő oklevelét vehette át Rába Mária karnagy, a művészeti középiskola tanára.

Dunántúli Napló -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!