Kultúra

2016.01.28. 11:49

Ismét Pécsen Az Őrült Nők Ketrece

Január 29-én, pénteken a pécsi Kodály Központban, a Zsolnay Színház programsorozat keretében ismét látható az Alföldi Róbert rendezte musical, Az Őrült Nők Ketrece. A közönség Sióréti Gábor fotóművész Stohl András átváltozásáról készített fényképeinek kiállítását is megtekintheti a helyszínen ez alkalomból.

bama.hu

Az Őrült Nők Ketrece először júniusban, a POSZT OFF programjának előadásaként vendégszerepelt a baranyai megyeszékhelyen. Az előadás a Kodály hangversenytermének kilencszáz fős nézőterén is kiválóan működött, és nagyon nagy közönségsikert aratott. A színészi játék, a koreográfia és a rendezés mellett kitűnően érvényesült a musical zenéje is, köszönhetően a terem kivételes akusztikájának és az előadás zenekarának. A Kodály Központot működtető Zsolnay Örökségkezelő már ekkor jelezte, hogy szívesen fogadna egy újabb előadást, erre kerül sor január 29-én.

A pécsi közönség a 93. előadást tekintheti meg. Ezúttal azonban a nézők betekintést nyerhetnek a produkció előkészületeibe is: ezen a napon a Kodály Központban lesz látható az a fotókiállítás, amely először örökítette meg az előadás főszereplője, a történetbeli transzvesztita mulató sztárját, Zazát játszó Stohl András átváltozásának pillanatait. Sióréti Gábor képei július és szeptember között az előadás budapesti játszóhelyén már láthatóak voltak, az előadást létrehozó Kultúrbrigád már ekkor tervezte, hogy a vidéki vendégjátékok alkalmával a helyszíneken is bemutatja a fényképeket, most először erre sor is kerül.

A teltházas pécsi vendégjáték során Stohl András mellett Hevér Gábor, Fehér Balázs Benő, Józan László, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Hullan Zsuzsa, Bach Kata, Nagy Dániel Viktor és a mulató tánckara, a Madárkák csapata (Bankó Bence, Hegyi Dávid, Horányi András, Kerekes Kristóf, Lakatos Zsolt, Szelle Marcell, Szelle Szilárd, Szerémy Dániel), továbbá a Ketrec zenekarában Ablonczy Keve, Varga Gábor, Nagy Zsolt, Studniczky László és Grósz Zsuzsanna lép fel.

Az Őrült Nők Ketrece a pécsi előadás után februárban és márciusban Budapesten látható, itt kerül sor március 12-én a századik előadásra.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!