Sport

2016.01.28. 18:00

Kosaras hétvége: teljen meg a csarnok!

Egy délután, két bajnoki mérkőzés – és a legjobb forgatókönyv szerint két pécsi győzelem. Most szombaton dupla mérkőzéssel várja a szurkolókat, a kosárlabdaszerető közönséget a PEAC-Pécs női és a PVSK-Pannonpower férfiegyüttese: előbb Raksányi Krisztináék találkoznak a Sopronnal, majd Bíró Olivérék a Nyíregyházával a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Manapság tényleg mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél több szurkoló jöjjön el egy sporteseményre. Ki kell csábítani őket, el kell őket mozdítani a televíziók képernyője elől.

A PEAC-Pécs női és a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapatának vezetői bíznak benne, hogy egy olyan délután, amelyen mindkettőjük pályára lép egymás után a Lauber Dezső Sportcsarnokban, kellő vonzerőt jelent majd a drukkerek számára, és sokan lesznek a lelátón. Most szombaton dupla meccsel várják a közönséget: előbb Roberto Hernandez együttese küzd meg a bajnoki címvédő Sopronnal, majd Csirke Ferenc tanítványai a Nyíregyházával találkoznak.

– Már a szezon elején döntöttünk erről az időpontról – mondta Bán Gábor, a férficsapat ügyvezető igazgatója. – A közös cél egyértelmű: szeretnénk, ha minél többen jönnének ki buzdítani a két csapatot.

– Reméljük, hogy az ilyen akciókkal, és persze az olyan mérkőzésekkel, mint egy Sopron elleni derbi, sikerül azokat is kicsábítanunk a lelátóra, akik eddig esetleg fenntartásokkal kezelték a női kosárlabdát – fogalmazott Gyenge Gábor, a PEAC-Pécs sportigazgatója, akitől természetesen megkérdeztük, mit vár majd a szombati csatától. – Meglepetést várok, ami a mi győzelmünket jelentené. A szezon elején a soproni mérkőzésen meg tudtuk lepni a házigazdákat, sikerült nyernünk. A soproniak nehéz sorozat közepén vannak, játszottak a Fenerbahcéval, összecsaptak a Diósgyőrrel, most pedig a Galatasaraynál vendégeskednek, s ezután jönnek hozzánk. Persze az is igaz, hogy erősödtek, hiszen nemrég visszatért hozzájuk Honti Kata, a magyar topjátékosok egyike. Az ilyen meccseken sokat segíthetnek a szurkolók, bízom benne, hogy a támogatásukat élvezve meglepjük a Sopront.

Természetesen a férficsapatnál is hazai győzelemben reménykednek. Bán Gábor elmondta, eljött a visszavágás ideje, ugyanis idegenben kikaptak a Nyíregyházától. A tabella alapján ugyan a PVSK-Pannonpower a mérkőzés esélyese, de sokszor épp az ilyen meccsek a legnehezebbek, ezért nekik is nagy szükségük lesz szurkolóik támogatására.

Bízunk benne, hogy kiváló hangulatban két remek mérkőzést látunk – s mindkettőn pécsi győzelemnek örülhetünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!