Közélet

2016.02.01. 09:17

Fúvósok, mazsorettek kapnak szerepet

Nagy örömöt okoztak a siklósiaknak azzal tavaly, hogy hosszú idő után ismét megszervezték a fúvószenekari találkozót a városban.

B. A. (Dunántúli Napló)

Mindezt annak apropóján tették, hogy első ízben több mint fél évszázada, 1964-ben tartották meg a Siklósi Fúvószenekari Fesztivált. Ehhez a nagy múltú rendezvényhez kapcsolódott a helyi fúvószenekar megalakulásának 50. évfordulója is, emlékeztette lapunkat Balázs Csaba.

Siklós alpolgármestere érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva idén nyáron (június 25-én és 26-án) ismét fúvószenekarokat látnak vendégül a siklósi vár ódon falai közt. Idén már egészen biztosan nemzetközi lesz a találkozó, hiszen Parma mellől, Olaszországból is érkezik vendégzenekar. Az is biztos már, hogy a Siklóson szereplő zenekarok a környező településeken is bemutatkoznak. A város főutcáján menetzene lesz, pécsi mazsorettek felvonulásával. Sőt, talán siklósiakkal is, mivel – a pécsiek közreműködésével – szeretnének egy saját mazsorettcsoportot verbuválni, így a nagy múltú zenekaruknak saját mazsorettcsapata lehet.

 

Címkék#Siklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!