Közélet

2016.02.06. 08:03

Ünnepelhetjük a házasságot

Valentin-nap előtt egy egész hetet szánnak a házasság ünneplésére. A megyében Pécsett, Komlón és Mohácson lesznek programok.

K. E. I. (DN)

A házasság hete kampány arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az egészséges házasság milyen fontos, és egyben milyen előnyös is az egész társadalom számára. Hogy ennek üzenete minél több emberhez jusson el, sok településen szerveznek programokat.

Pécsett szombaton, a Házasság Világnapján például a Magtár Látógatóközpontban és a Liszi-Mosolymanó Játszóházban lesz egész napos rendezvény: előadások, kiscsoportos beszélgetések, családi zenélés, táncház, valamint agyagszív-készítési lehetőség várja az érdeklődőket. Hétfőtől pedig szinte minden napra jut majd egy esemény: istentisztelettel, fórumokkal, flashmobbal és előadásokkal mutatnak rá a szervezők az elköteleződés szépségeire.

Komlón „Férfi-női különbségek a házasságban – Áldás vagy átok?” címmel tartanak előadást a Közösségek Házában 13-án 16 órától, míg Mohácson „Megtartó hűség – házaspári csendesnap” lesz az Ifjúsági Centrumban 13-án 10 és 16 óra között.

A szervezők szerint a házasság hete a „van segítség” üzenetét jelenti azoknak, akik nehézségekkel küzdenek házasságukban, és megszólítja az elköteleződésre készülő fiatalokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!