Sport

2016.02.11. 14:54

Rajtol az élvonal és a harmadosztály

Jeránt Márk aláírt a PMFC-hez, a megyei focinyitány is egyre közeledik.

K. Mayer A.

A kupameccseknek köszönhetően gyakorlatilag vége a téli szünetnek a magyar futballban, sőt, a bajnokikra sem kell már tovább várnunk. A hétvégén ugyanis folytatódnak az NB-s pontvadászatok: rajtol az élvonal, a huszadik forduló össze meccsét szombaton rendezik meg, a legérdekesebb összecsapásnak az Újpest–Videoton-mérkőzés ígérkezik. Az NB II.-es nyitányra még várni kell egy hetet, a harmadosztályban azonban már pályára lépnek az érintett csapatok. A Közép csoportban rögtön baranyai rangadóval indul a szezon, hiszen a Komlói Bányász a HR-Rent Kozármislenyt fogadja: kíváncsian várjuk, a leendő házigazdák ki tudják-e használni, hogy a mislenyiek tegnap kupameccset játszottak, ráadásul a télen elveszítették „karmesterüket”, Wittrédi Dávidot. A Szentlőrinc idegenben kezd, a Budapest Honvéd második csapatának vendége lesz.

A megyei I. és II. osztályban még két hetet kell várni a rajtra, itt február 28–29-én indul a tavaszi idény. Előbbiben rögtön rangadóval, amire biztosan sokan lesznek majd kíváncsiak, hiszen akár a bajnoki címről is dönthet ez a meccs: a PMFC a Szászvárt fogadja majd a 16. fordulóban. Az első helyezett találkozik a másodikkal, nagy csatára van tehát kilátás, olyanra, mint az őszi bajnokin, amikor 1-1-re végeztek egymással.

A PMFC tegnap felkészülési mérkőzést játszott a cudar idő ellenére, s 2-0-ra (gólszerzők: Hadobás, Schmidt) legyőzte a Tolna megyei I. osztályban szereplő Bonyhádot. A piros-feketék szombaton ismét pályára lépnek, akkor a horvát harmadik ligás Visnjevacot fogadják (13.00).

Immár hivatalos, hogy Márton Gábor együtteséhez szerződött Mohácsról Jeránt Márk. A 23 éves balhátvéd számára nem ismeretlen a PMFC, hiszen korábban futballozott a pécsi klubban. A játékost jól ismeri a szakmai stáb, decemberben tagja volt az országos bajnokságot nyert Baranya-válogatottnak is, ráadásul Márton annak idején edzette az utánpótlásban.

– Már fiatalon is profi edzőnek ismertem meg Márton Gábort, az eredmények is őt igazolják – mondta Jeránt a PMFC honlapján. – Ezért amikor hívtak, nem vacilláltam sokat, mert tudtam, biztosan tanulhatok tőlük. Pécsett nehezebb lesz bekerülni a csapatba, de mások is a célok. A PMFC-nél most elvárás a magasabb osztályba kerülés, ennek megfelelően az elvégzett munka intenzitása és mennyisége is magasabb, mint amihez korábban szoktam.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!