Közélet

2016.02.26. 13:09

Patacson is főz a bringás maffia

Babgulyás és bukta készül hatalmas mennyiségben szombaton Patacson a Pécsi Bike Maffia közösségi főzésén.

Nógrádi L.

A már több jótékonysági akcióval jelentkező civil szervezet ezúttal is rászorulóknak készít és szállít ki kerékpárral ételt. A délelőtt 9-kor kezdődő közösségi programnak a Fogd a Kezem Alapítvány Terápia- és Munkaotthona ad helyet a Kovács Béla utca 10.-ben. Az ételeket – amelyeket patacsi és uránvárosi nélkülözők kapnak meg dobozokba csomagolva – adományokból állítják elő az önkéntesek. Még várnak felajánlásokat: összetevőket vihet, de főzni is segíthet, aki csatlakozna – részletek a Facebook-oldalukon.



A Pécs Bike Maffia a nevével ellentétben teljesen békés, a kerékpározást összefogó erőként használó civil szervezet, amely a fővárosi Budapest
Bike Maffia mintájára jött létre Baranyában. Főztek már a Támasz Alapítvány éjszakai szállásának lakóira, a keleti városrész és a gyárváros nélkülözőinek pedig csirkepaprikást készítettek januárban. A több, rászorulókon segítő intézménnyel kapcsolatban álló társaság idén a város minden részébe tervez akciót, így folyamatosan várják a csatlakozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!