Kultúra

2016.03.11. 18:35

Keserü Ilona életművéből nyílt kiállítás

A Zsolnay Kulturális Negyedben, a Pécsi Galéria m21-es termében megnyílt Keserü Ilona-válogatás.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Ha valaki az „egy év-egy kiállítás” programot futtatja, akkor idén nem kell többet várnia, az év legjobb tárlatát már most elcsípheti: a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Pécsi Galéria m21-es termében megnyílt Keserü Ilona-válogatást kell bevállalni. A város egyik legismertebb képzőművészének életmű-kiállításán ugyanis nem lehet fogást találni: egyként nyújt maradandó élményt a művészetét jól ismerőknek, és az abban kevésbé járatosoknak is.

Valamint a gyerekeknek. Ez utóbbi mondat magyarázatául legyen elég annyi, hogy annyi színt láthattunk a kiállító teremben, hogy az még egy tavaszi szivárványnak is becsületére válna. Az összesen százhuszonnyolc alkotás harminchat helyről érkezett – a megnyitón jelen lévő fiatalok folyamatosan készítették is a szelfiket, szemlátomást nem tudtak dönteni, hogy melyik kép lesz a legjobb háttér.

– Keserü Ilona Pécs város díszpolgára, az ő életművéből nyílt kiállítás minden itteni polgárnak nagy élményt jelent – mondta a megnyitón Páva Zsolt polgármester. – A vizuális élmény, amely itt ér minket, erős, ütős, és biztosan sokáig velünk marad.

A polgármester hozzátette: a város tervez létrehozni egy kortárs pécsi művészek alkotásaiból álló kiállítást – ha abból indulunk ki, hogy a tegnapi megnyitón annyian voltak, hogy a ruhatár szinte teljes egészében megtelt, akkor egyértelmű, hogy van is erre igény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!