Sport

2016.03.19. 14:27

Látványos a fejlődés Sellye focijában

Remek körülmények, felújított öltözők, kulturált lelátó – látszik, hogy az utóbbi években sokat tettek Sellyén az egyesületért.

K. Mayer András (DN)

Amikor az egyesületi elnök, Orlovics Gyula a futballpályáról készült képeket mutogatja, alig hiszek a szememnek. Ormánság, Sellye, szegénység – ehhez képest egészen éles kontraszt a csinos pálya, a műanyag székekkel felszerelt lelátó.

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy akik hozzánk ellátogatnak, mind megjegyzik, micsoda fejlődésen mentünk keresztül az elmúlt években – mondja Orlovics Gyula, a PMFC korábbi játékosa, aki tavaly nyár óta az egyesület elnöke, nem mellesleg várhatóan a kezdőcsapat tagja lesz a PMFC elleni meccsen is. – Ez annak köszönhető, hogy a tao-pénzeket valóban arra költjük, amire pályáztuk, nem mellesleg az önkormányzat is sok mindenben segít nekünk. Fontosnak érzem, hogy legalább a körülmények legyenek vonzóak: ebben a nagy szegénységben, ami erre a régióra jellemző, pont ezzel lehet magunkhoz csábítani a gyerekeket, rávenni arra, hogy sportoljanak, futballozzanak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A műfüves sosem üres, a gyerekek imádják ezt a pályát (fotó: Orlovics Gyula)
[/caption]

A számokból látszik, hogy sikerült. A kötelező utánpótláscsapatok mellett indítottak még pluszban egy U15-ös fiú és egy U15-ös leány együttest is, összesen pedig több mint száz fiatal játszik sellyei színekben.

– Öt edző dolgozik az utánpótlásban, Toma Árpád pedig nyártól a szakmai koordinátor. Őt azért kértem fel erre a feladatra, hogy a szülők lássák, megfelelő szakmai háttérrel, tudással várjuk a gyerekeket – fogalmazott Orlovics, hozzátéve, hogy van már öregfiúkcsapatuk is, a Sellye II. pedig a megyei III. Czibulka csoportjában jelenleg a második helyen áll.

S ami szintén nagyon fontos, a felnőtt csapat nagy része is sellyeiekből, illetve helyi kötődésű játékosokból áll. Nem csoda, hogy az ellenfeleik rendre úgy vélekednek róluk, lehet, hogy nem a legerősebb a keretük, de mindig kiteszik a szívüket a pályára, nagyon tudnak küzdeni, ezért nehéz őket legyőzni.

A műfüves lett a nagy sláger

A sellyei „stadion” egy kis ékszerdobozra hasonlít – tényleg nem sok helyen találkozni ennyire rendben tartott létesítménnyel ebben az osztályban. Orlovics Gyula elmondta, három füves pályájuk van, ledes eredményjelző működik, emellett építettek egy világítással ellátott 20x40-es műfüvest is. Mint később kiderült, ez volt az egyik legjobb húzásuk.

– Olyan jelenség kezdődött, amit legutóbb a gyerekkoromban tapasztaltam. A gyerekek éjjel-nappal bent „dübörögnek” a műfüvesen, hatalmas sláger lett belőle, aminek nagyon örülünk! – mondta az elnök.

Címkék#Sellye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!