Sport

2016.03.24. 14:22

Három pontért négy eltiltás

A Paks II. elleni bajnokin a Komlói Bányász két játékosát, Bata Csongort és Márkvárt Patrikot is kiállította a bíró, de a csapat vezetőedzőjét, Varga Balázst és segítőjét, Varga Lászlót is eltiltotta a szövetség. Nehéz meccsek várnak a csapatra.

Szakács Miklós

Komoly áldozatokkal járt a Komlói Bányász hétvégi, Paks II. elleni idegenbeli győzelme az NB III.-ban. A három pontnak persze lehet, azonban nem csak az öt gól, a remek játék és a nagy taktikai csata miatt marad emlékezetes a találkozó. A kilencven perc során hárman is a kiállítás sorsára jutottak: egy hazai piros mellett Bata Csongor és Márkvárt Patrik is idő előtt volt kénytelen az öltözőbe vonulni, mind a ketten két meccsre szóló eltiltást kaptak.

Ha ez nem elég, a játékvezető beszámolója után az MLSZ fegyelmi bizottsága a komlóiak vezetőedzőjét, Varga Balázst és segítőjét, Varga Lászlót is eltiltotta. Előbbi három, utóbbi két soron következő bajnokit hagy majd ki. Az ítélet kapcsán megkerestük a komlóiak szakosztály-vezetőjét, Pintér Attilát, ő foglalta össze a klub álláspontját a fegyelmi határozattal kapcsolatban.

– Úgy gondoljuk, a három piros lapból kettő – Bata Csongoré és a hazaiak játékosáé – nem volt jogos – mondta Pintér. – Márkvárt Patrik sajnos butaságot csinált, az ő kiállítása indokolt volt. Varga Balázs talán valóban elhagyta egy ízben a technikai zónát. Természetesen nem örülünk, hogy két alapemberünket és edzőnket is elveszítettük egy időre, de nem fogunk fellebbezni a döntés ellen, ugyanis az igazat megvallva rosszabbra számítottunk. Azonnali piros lap esetén a két meccses eltiltás a minimum, így lehetett volna rosszabb is a fegyelmi tárgyalás végeredménye.

Megkérdeztük Pintért, hogyan fogják megoldani a következő két meccsen az edzőkérdést.

– Mindenkit szeretnék megnyugtatni, találunk megoldást a helyzetre – nyugtatta a kedélyeket a sportvezető. – A szakmai stábban van még két kollegánk, akik rendelkeznek a megfelelő papírokkal, így ebből nem lesz probléma. A lényeg az, hogy adva van egy helyzet, amit el kell fogadnunk, és a lehető legjobban kijönni belőle.

Természetesen megkérdeztük Varga Balázst, hogy mit gondol az eltiltásokról, a szakember azonban igen szűkszavúan fogalmazott.

– Annyit mondhatok, hogy nem értek egyet az ítéletekkel, de többet nem szeretnék ezzel foglalkozni – mondta Varga. – Szomorú, hogy a híradások a piros lapokról, eltiltásokról szólnak, ahelyett, hogy arról beszélnénk: egy színvonalas, élvezetes mérkőzést nyertünk meg a Paks ellen. Meccs közben többször is át kellett szervezni a csapatokat, így szakmai szemmel nézve is igazi csemege volt. Ez kellene, hogy a lényeg legyen.

Rosszkor jött

Az, hogy két alapemberét veszítette el a Komló, eleve bosszantó, főleg, hogy a Bányász következő két bajnokija nem ígérkezik éppenséggel könnyűnek.

Most hétvégén a Monor érkezik Komlóra, és bár a tabellán csak a 11. helyen tanyázik az ellenfél, sok csapat dolgát megnehezítette már ebben a bajnokságban. Egy héttel később ráadásul idegenbeli meccse lesz a Bányásznak, méghozzá annak a Budafoknak az otthonában, amely a szezonnak még feljutási reményekkel vágott neki. Bata, Márkvárt és Varga nélkül biztosan nem lesz sétagalopp a két találkozó.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!