Közélet

2016.04.05. 18:04

Tüke Busz: kétszer küldték el, kétszer veszik vissza a szakszervezeti vezetőt

Hofekker Ferenc örül, hogy igazat adtak neki, mert ő mindig a cég érdekeit nézte.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Jogellenesen bocsátotta el Hofekker Ferenc szakszervezeti vezetőt a Tüke Busz, mindezt a napokban jogerősen is kimondta a Pécsi Törvényszék, de a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is neki adott igazat múlt októberben. Ezzel helyreállították a pécsi közlekedési cégnél korábban fennállt munkaviszonyát. Hofekkert 2014 novemberében küldték el, most megjár neki az azóta elmaradt bére és az azóta, másutt megszerzett jövedelem közti különbözet is, kamatostul. A szakszervezetist egyszer már elküldték, akkor is rendkívüli felmondással. Akkor azzal vádolták, hogy ő szervezett egy elhíresült buszos leállást, végül az általa kezdeményezett munkaügyi per előtt megegyeztek vele, s visszakerült a céghez.

Lapunknak azt mondta, reméli, többé nem lesz ilyen eset. Közölte, örül, hogy igazat adtak neki, mert ő mindig a cég érdekeit nézte, csakúgy, mint másik két, akkoriban elbocsátott kollégája. Ehhez képest viszont olyan – szerinte aljas – indokkal küldték el, hogy ő szándékosan ártani akart a Tükének. Biztatónak tartja viszont a jövőre nézvést, hogy a cég új vezetése igen konstruktívan áll és állt hozzá a kérdéses, vagy akár vitás ügyek tárgyalásához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!