Közélet

2016.04.13. 11:00

A Zrínyi-jubileum főfogását keresik

A város önkormányzata a Magyarország–Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programban megvalósuló Zrínyi–Szulejmán Tematikus Út című projektje keretében keresi a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékév Ételét. Mint érdeklődésünkre kiderült, a pályázatra nevezni lehet bármilyen főétel részletes receptjével.

K. E. (Dunántúli Napló)

A városban nagy hagyományokkal rendelkező Zrínyi-ünneptől egyáltalán nem idegen a gasztronómia. A szokásosan szeptember 7-én tartott megemlékezések rendszeres programja a Zrínyi-lakoma, aminek vendégei körében mindig ott vannak Szigetvár külföldi vendégei. Idén, Zrínyi Miklós és Szulejmán szultán halálának 450. évfordulója kapcsán kiemelt figyelmet kap a gasztronómia, annál is inkább, mivel nemcsak Szigetvár testvérvárosai képviseltetik magukat szeptember elején a kisvárosban, a határon túl is kiterjedt Zrínyi-kultusz miatt megkülönböztetett érdeklődésre számítanak a szervezők Horvátországból és Ausztriából is.

A receptpályázat – ennek részletei Szigetvár honlapján (www.szigetvar.hu) olvashatók – sikeréhez nagy reményt fűz az önkormányzat. Fontos tudnivaló, hogy a hagyományőrző megmozdulás keretében nemcsak a korhű ételek mai változatainak receptjeit várják, a gazdag felhozatalra garancia a térség színes gasztronómiája, ami magban hordozza az Ormánság, a Zselic sajátosságait, de fellelhetők benne a határon túli horvát ízvilág sajátosságai is.

Címkék#szigetvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!