Közélet

2016.04.16. 14:12

Még túl hideg a víz a szúnyoglárváknak

A Balatonon már megkezdődött a szúnyoglárvák irtása, ebből az apropóból kérdeztük, hogy Pécsett terveznek-e hasonlót.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Mint Nagy Ervin városi főkertész elmondta, Pécsen nincs olyan nagyobb kiterjedésű vízfelület, ahol ez indokolt volna. A város állóvizei túl mélyek és hidegek a szúnyoglárvák életfeltételei számára, ez alól a pellérdi láprét a kivétel, azonban ez nem pécsi terület.

– Ugyanakkor mindenkinek érdemes figyelnie a háza, lakása környezetét, a legkisebb pangó vízben is képesek szaporodni a szúnyogok, például az elfelejtetett locsolókannákban, a kint hagyott madáretetőkben, gumiabroncsokban, az elhanyagolt kerti tavakban lévő víz is megfelelő számukra – hangsúlyozta a szakember.

Nagy Ervin elmondta: az elmúlt évtől olyan szakemberekkel áll kapcsolatban a város, akik heti rendszerességgel monitorozzák csapdázásos módszerrel a város különböző területein a szúnyogok mennyiségét. A vizsgálati eredmények alapján határozzák meg, indokolt-e a levegőből vagy a földről végzett gyérítés megkezdése.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!