Közélet

2016.04.19. 10:07

Robotpincérnő és távközlés - sikeresen szerepelt a pécsi műszaki kar

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar csapata kiválóan szerepelt a Continental-BEST mérnökversenyén, melyet 2012 óta rendeznek meg minden évben, Veszprémben. A mérnökhallgatóknak a beszállító által megszabott feladatokat kell megoldaniuk.

Forrás: PTE

Idén április elején rendezték meg a Continental-BEST mérnökversenyt, melynek célja a tapasztalatszerzés, valamint a jövő tehetségeinek felkutatása. A német cég később akár alkalmazottként is foglalkoztatja a legkiválóbb mérnök hallgatókat. A kétnapos verseny során a diákok körbenézhettek a Continental Fejlesztési Központjában is.

A szervezők a programozóversenyen „robotpincérnő” építését tűzték ki feladatul, míg a team design díj elnyeréséért a háztartásokban megtalálható mindennapi eszközökből kellett "távközlési" megoldásokat kitalálni.

A PTE Műszaki és Informatikai Kar csapata (Köő József,mérnökinformatikus BSc; Nagy Csaba, mérnökinformatikus BSc; Piszker Tamás, mérnökinformatikus BSc) a Team Design versenyben a második helyen végzett, míg a robotpincérnőjével pedig az 5. helyet szerezte meg. Az Error404 fantázia nevű csapat volt az egyetlen, amely mindkét kategóriában indult a versenyen.

Végeredmény:

Team Design verseny:

1. HighWarlords-Pannon Egyetem
2. Error404- Pécsi Tudományegyetem
3. RedTeam -Pannon Egyetem.
4. VillamosMIK - Pannon Egyetem


Programozó verseny:
1. BitsPlease- Pannon Egyetem
2. Engibeers - Pannon Egyetem
3. amPEr -Pannon Egyetem
4. Stormbraining - Pannon Egyetem
5. Error404 - Pécsi Tudományegyetem
6. RobonAUT –BME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!