Közélet

2016.04.25. 15:27

Az erkölcstan népszerűbb a hittannál Komlón

A szülők 29 százaléka íratta be hittanra gyermekét, míg erkölcstan tantárgyat diákok 71 százaléka tanul szeptembertől.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A város honlapján található adatok szerint a Klik Komlói Tankerületéhez tartozó komlói iskolákban hét első osztály indul a 2016/17-as tanévben. Az előző héten lezajlott beiratkozáson 127 gyermeket regisztráltak. Ebbe nem tartozik bele a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola, ahová 33-an iratkoztak be. Vagyis összesen 160 kisdiák kezdheti meg szeptember elsejétől az általános iskolát. Pluszinformáció, hogy a Komlói Tankerülettől származó információk szerint – a hozzájuk tartozó intézményekben – a szülők 29 százaléka íratta be hittanra gyermekét, míg erkölcstan tantárgyat diákok 71 százaléka tanul szeptembertől.

Akárcsak sok más városban, Komlón is gondot jelent a csökkenő gyermeklétszám. A városban nagyjából 1700 iskolás és 600 óvodás él jelenleg, a szám évek óta csökken. Ezért a lakosságot különböző lakhatási kedvezményekkel próbálják megtartani, illetve, a településre vonzani. Mindegyik támogatási formánál alapfeltétel viszont, hogy a gyermekek Komlón járnak majd óvodába és általános iskolába. A városvezetés tisztában van azzal, hogy Komló jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy megálljon az elvándorlás.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!