Sport

2016.04.28. 10:22

Ideje összekapniuk magukat a komlói kéziseknek

A Sport36-Komló kézilabdacsapata egyre közelebb kerül a kiesőzónához, de a klub vezetése nem pánikol. Egyelőre nem büntették meg a játékosokat, de ha folytatódik a mélyrepülés, azt megérzik majd a fizetésükön is.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Nem lesz ez így jó. Valószínűleg egyre több komlói kézilabdaszurkoló gondolja így, ha csapata eredményeire pillant. A Sport36-Komló NB I.-es együttese ugyanis pár héttel ezelőtt még nagyon jó helyzetben volt, az alsóház küzdelmeit 11 „hozott” ponttal kezdte meg. Azóta azonban eltelt hat forduló, Szöllősiék pedig ötször kikaptak. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy már csak 4 pont választja el őket a már kiesést jelentő utolsó előtti helytől, és mivel még van hátra nyolc meccs, akár el is lehet kezdeni egy kicsit aggódni.

– A nyilvánvaló letörtség keveredik egyfajta mérges hangulattal – jellemezte Szigeti Szabolcs, a Komló ügyvezető igazgatója a klubon belüli hangulatot. – Azt persze a bajnokság elejétől kezdve tudtuk, hogy a rájátszás egy teljesen új bajnokság lesz, de a hat meccsen elszenvedett öt vereség akkor is nagyon rosszul mutat. Saját magunknak tettük nehézzé a dolgot, úgyhogy itt az ideje, hogy a csapat elkezdjen kilábalni ebből a hullámvölgyből.

A sportvezető elárulta, egyelőre nem büntették meg a játékosokat, de a tegnap esti edzés után elmondták nekik, hogy ha tovább folytatódik a mélyrepülés, akkor azt nagyon meg fogják érezni a pénztárcájukon is.

Sok helyről hallani olyan hangokat az utóbbi napokban, hogy talán jó pár játékosnak már nem szívügye a komlóiak szereplése, mivel már aláírtak máshova. Ezt a híresztelést Szigeti határozottan cáfolta.

– A jelenlegi keret kilencven százalékával már aláírt megegyezésünk van a következő szezonra, szinte az összes játékosunk Komlón képzeli el a jövő évet is – nyilatkozta az ügyvezető. – Ezért sem nagyon értem a gyenge szereplést, hiszen gondolom, senki nem az NB I. B-ben szeretne jövőre játszani. Ami a vezetőedzőnket illeti, Ratko Djurkoviccsal még nem tárgyaltunk a folytatásról, de így is egyeztünk meg az év elején: amíg matematikailag nincs meg a bentmaradás, nincs is miről tárgyalni.

Szigeti hozzátette, hogy a következő négy bajnokin – amiből hármat hazai pályán játszik a Komló – nagyon sok múlik, a legjobb lenne mindegyiket behúzni, hogy végre fellélegezhessen kicsit mindenki.

– Az, hogy a legtöbb játékos jövője stabil, hogy gazdaságilag rendben van a klub, lehet, hogy egy kicsit túlzottan is megnyugtatta a csapatot – mondta el a vezető. – Most azonban már teljesíteni kell, nincs mese.

Négy hazai meccs van hátra, amiket hozni kellene

Nyolc forduló van hátra az alsóház küzdelmeiből, így semmi sincs veszve a komlóiak szempontjából. Ahogy azt Szögi Balázs, a csapat irányítója még a Gyöngyös elleni meccs előtt mondta, a hazai meccseiket mindenképpen hozniuk kell, ha ugyanis ez sikerül, már talán nem kell annyira izgulni. Szombaton a Balmazújváros érkezik Komlóra, de jön még az Egert, a Mezőkövesdet és a Gyöngyöst is. A begyűjthető nyolc ponttal már tényleg beljebb lenne a gárda.

Jól járt a PLER

A kézilabda-szövetség másodfokon enyhítette a PLER-t korábban sújtó büntetést, 1,5 helyett csak 1 millió forint bírságot kaptak a korábbi, Komló elleni meccsen történtek miatt, és 3 helyett csak 1 zártkapus meccsük lesz. Érdekes, hogy az épp a PLER–Komló találkozó lesz...

Azon ritka eset ez, amikor úgy súlytották a komlóiakat, hogy nem is ők voltak a hunyók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!