Sport

2016.04.28. 17:27

Asztalitenisz: sok nézőt várnak a hétvégi döntőre

Idén a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezik meg a férfi és női asztalitenisz Extraliga négyes döntőjét, amelyre a hétvégén kerül sor.

Horváth L.

A baranyai megyeszékhely pályázat útján nyerte el a rendezést: a kiírás nem tiltotta olyan városok jelentkezését, amelyek csapata részt vesz a négyes döntőben, ám az esetükben kikötés volt, hogy a helyszín nem lehet a klub hazai pályája, vagyis a PTE-PEAC Kalo Méh esetében a Boszorkány úti sportcsarnok.

A 2016-os Final Four résztvevői a férfiaknál a PTE-PEAC Kalo Méh, a Celldömölk, a Szécsény és a Szeged, míg a nőknél a Szekszárd, a Budaörs, a Postás SE és az Erdért SE. Előbbieknél a celldömölki együttes a címvédő, tavaly sorozatban hatodszor lett bajnok. Az alapszakasz utolsó fordulójáig a pécsiek álltak az élen, de akkor idegenben 6-2-re kikaptak a Celldömölktől, ezért a legyőzőjük mögött 14 győzelemmel, három döntetlennel és egyetlen vereséggel másodikként zártak. Így Pécsett az első mérkőzésükön a Szécsénnyel játszanak.

– Tavaly és tavalyelőtt is másodikok voltunk, éppen ideje lenne megnyerni az Extraligát – nyilatkozta Orosz Gábor, a PTE-PEAC Kalo Méh játékos-edzője. – Négy egységes csapat jutott a férfiaknál a Final Four-ba, remélem, túljutunk a Szécsényen és akkor a fináléban várhatóan ismét a Celldömölk lesz az ellenfelünk. A Lauberben négy–ötszáz nézőre számítunk, ennél jobb helyszín nem lehetne számunkra az elsőség kivívására. A keretünket Demeter Lehel, Nagy Krisztián és Pázsy Ferenc alkotja.

A Final Four programja

Április 30., szombat
10.00: Celldömölk–Szeged (férfiak) és Szekszárd–Erdért (nők)
14.00: ünnepélyes megnyitó
15.00: PTE PEAC Kalo-Méh–Szécsény (férfiak) és Budaörs–Postás (nők)

Május 1., vasárnap
10.00: bronzmérkőzések
15.00: döntők
18.00: eredményhirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!