Sport

2016.04.29. 17:57

A PINKK-nél nagyon örülnek a bajnoki bronznak

A szerda este bajnoki bronzérmet nyerő PINKK-Pécsi 424 edzője, Laczka Miklós nagyon örül a harmadik helynek, és a szezon egészét tekintve rendkívül értékesnek is tartja azt.

Szakács Miklós

A kupa-bronz után jól fog mutatni a vitrinben a bajnoki harmadik helyért járó medália is, ez nem kérdés. Mint ahogyan az sem, hogy talán kevesebben voltak akik úgy gondolták a DVTK elleni harmadik, idegenbeli meccs előtt, hogy meglesz a siker. Nos, meglett, így lehetett is ünnepelni a meccs után. Laczka Miklóstól meg is kérdeztük, milyen volt a hangulat a záró-dudaszó után.

– Nagyon nagy volt az öröm, de azt hiszem ezzel nem árulok el nagy titkot – mosolygott a PINKK edzője. – Kemény meccs volt, illeszkedett az első kettőhöz. Mi, talán pont most tudtuk istenigazából felvenni a kesztyűt keménység terén, aminek meg is lett az eredménye.
Tekintettel arra, hogy a PINKK-nél idén azért akadt egy-két hullámvölgy, olykor-olykor beleszaladt a gárda néhány jókora pofonba is, egyáltalán mutat rosszul a két idei bronz. A szakember is így látja a dolgot, sőt, így egy kicsit jobban is tudja értékelni.

– Idén valóban voltak gondjaink bőséggel – nyilatkozta Laczka. – Persze, egy egyenletesen jó teljesítménnyel is lehet két bronzérmet nyerni, de talán így egy kicsit még jobban is esik. Mert meg kellett küzdeni, egy kicsit szenvedni is mind a kettőért. Ennyi hullámvölgy és sérülés után ez a harmadik hely sokmindenért kárpótolt minket, felhőtlenül lehet örülni az eredménynek.
Laczka azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy jövőre hogyan fog kinézni a játékoskeret, de az biztos, hogy a DVTK elleni győzelmet követő jól megérdemelt pihenést május 9-től már edzések váltják fel. A csapat magyar játékosainak tartanak majd foglalkozásokat, ugyanis szeretnék, ha egyénileg mindenki fejlődne egy kicsit jövőre.

Drammeh, Robertson-Warren, Babkina: a légiósok vitték a prímet

A szezon legnagyobb fogása kétség kívül Binta Drammeh tavalyi szerződtetése volt. A PINKK svéd légiósa egész évben a csapat legjobbja volt, amit statisztikai mutatói is igazolnak. A bajnokság során 18,4 pontos átlagával magasan a legeredményesebb játékos lett az együttesben, de ahhoz képest, hogy nem centerről beszélünk az esetében, 7,7-es lepattanózós mutatója is elismerésre méltó, főleg ha hozzátesszük, hogy csak a rájátszás meccseit figyelve közel tíz labdát szedett le meccsenként a gyűrűkről.

Cierra Robertson-Warren csak télen érkezett az együtteshez, de így is 14 pontos és majd'' 8 lepattanós statisztikát hozott össze, ha jövőre esetleg maradna a PINKK-nél, valószínűleg nem bánná senki a csapat háza táján. A tavasszal a gárdához csatlakozó Elina Babkina a rájátszásra lendült bele igazán, ott 12,5 pontos átlagával a csapat legjobbja lett.

Egyben tartanák a magot

A PINKK-Pécsi 424 vezetősége sem panaszkodik amiatt, hogy "csak" harmadikak lettek a bajnokságban. Az MK-bronzzal együtt nagyonis pozitívnak ítélik az idei szereplése. Gémes Róbert sportigazgató úgy fogalmazott: "Soha ne legyen rosszabb szezonunk". Ennek érdekében persze nem lehet elég korán elkezdeni a jövő évi csapat kialakítását.
Sandro Orlando szakmai igazgató szerződése a szezon végével lejár a PINKK-nél, úgy tudjuk nem az olasz szakemberrel képzelik el a jövőt a klub vezetői. Sokadszor visszatérő elképzelés valósulhat meg most, nevezetesen, hogy magyar vezetőedzője lesz a csapatnak, de hogy pontosan ki, azt még nem tudni. Az ugyanakkor biztos, hogy valamennyi lejáró szerződésű játékossal elkezdődtek az egyeztetések. Írásos megállapodások még nincsenek, de úgy tudjuk, a gárda magyar magját szeretné egyben tartani a vezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!