Sport

2016.05.09. 17:30

PEAC-Pécs: Maljkovics az új vezetőedző

Hamar megtalálta Roberto Hernández utódját a PEAC-Pécs női kosárlabda­csapata: Borisz Maljkoviccsal egy plusz egyéves szerződést kötöttek, a segítője várhatóan Imreh Ajtony lesz.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Borisz Maljkovics nem ismeretlen a pécsi csapat szurkolói számára, hiszen a 2014/2015-ös szezonban Zseljko Djokics másodedzője volt a PEAC-Pécsnél. Az elmúlt idényben a Kecskemét férfiegyüttesét irányította, néhány nappal ezelőtt azonban elbúcsúzott – azért, hogy visszatérjen a Mecsekaljára.

– Olyan vezetőedzőt kerestünk, aki bátran nyúl a fiatalokhoz, akinek a keze alatt fejlődhet valamennyi játékosunk, képes jó szellemiségű, fegyelmezett, hajtós, küzdő, munkás és egységes csapatot kialakítani a rutinos magyar válogatottjaink, a Rátgéber Akadémián pallérozódó tehetségek és a később kiválasztásra kerülő külföldi játékosok keverékéből – fogalmazott Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – Bo­riszt jó pedagógusnak és embernek ismertük meg korábban Pécsett, aki remekül érti ezt a játékot, hiszen maga is magas szinten űzte. A szakmai stáb kapcsán a csapatmunkában gondolkodunk, emiatt kértük fel másodedzőnek Imreh Ajtonyt, aki volt már felnőtt másodedző korábban, tavaly a juniorcsapatunkat edzette, valamint a kadett korosztállyal dolgozott a Rátgéber Kosárlabda Akadémián, a magyar nemzeti válogatottakban betöltött funkciói mellett. Ajtonnyal folynak a tárgyalások, és bízom abban, hogy rövid időn belül vele is meg tudunk állapodni a jelen pillanatban még nyitott kérdésekben.

A sportvezető hozzátette, nagyon bízik abban is, hogy a két tréner munkájának köszönhetően ismét egy szerethető, komoly sikerekre képes és esélyes női kosárlabdacsapatot tudhat magáénak Pécs városa a következő évadban.

– Nagyon jól éreztem magam a csapatnál, a klubnál, amikor másodedzőként ott dolgoztam, ezért nagy örömmel térek vissza a PEAC-Pécshez – mondta Maljkovics, akivel egy plusz egyéves szerződést kötöttek. – Tetszik a kihívás, a megfogalmazott célok, s úgy gondolom, az alakulófélben lévő szakmai stáb jó munkát tud majd végezni.

Imreh úgy érzi, megértik egymást

A vezetőedző személye tehát már eldőlt, Borisz Maljkovics veszi át a stafétát Roberto Hernándeztől, az viszont még nem biztos, hogy valóban Imreh Ajtony lesz-e a segítője. A kiváló trénerrel kapcsolatban már többször felmerült, hogy esetleg vezetőedzői minőségben irányítja majd a PEAC-Pécset – most másodedzőnek várják vissza.

– Valóban volt róla szó korábban, hogy vállaljam el a vezetőedzői posztot, most azonban másodedzőnek kértek fel – mondta Imreh Ajtony. – Egy-két dolgot még tisztáznunk kell a klub vezetőségével, ugyanakkor elárulhatom, nagyon szívesen dolgoznék együtt Borisz Maljkoviccsal. Tavaly voltunk a junior döntőn, vagyis nem vagyunk egymás számára idegenek, s úgy gondolom, jól megértjük egymást.

Imreh Ajtony esetében (akárcsak Borisz Maljko­vics kapcsán) is egy plusz egy- éves szerződésben gondolkodik a pécsi klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!